Followers

Tuesday, August 17, 2010

Bantal oh Cushion..

I really admire Ann's Cuhion Cover here.. soo yummy sweet cushion cover.
Teringin nak buat cushion cover sendiri but I dont have many cushion.. only one that my Izzah always wanted to hug it when she goes to sleep... opsss with full of out of the world maps off course.
To buy a new one.. emm not really my interest so.. I decided to do it on my own..
I have my old pillows.. yang dah leper, dah tak selesa untuk digunakan sebagai bantal , so I decided to refashion it for my cushion cover project.. hihih 
Then I sew a 15 x 15 inch fabric.. transfer the fibre from my old pillow to the new cushion case.. see.. the fibre is still cantik dan bersih walaupon kat luar tuh dah kuning
Here it is my new cushions.. available for my next cushion cover project..
So dont throw away your old pillow... refashion it n make is reusable.
BYeeee

Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

7 comments:

  1. Agree... agree.. don't throw away old pillows.. I have a few in stock and haven't done anything with them yet.. :( have to try harder..

    ReplyDelete
  2. Yati pun ada beberapa bijik kat rumah. Bantal lama bila dipakai, dia jadi lembik. Good idea, kak! Kasi tukor itu bantal peta juga jadi cushion! :D

    ReplyDelete
  3. great idea! yg berlonggok on my couch tu semua dah tak plump lagi huhu...mila pakai kain which kain putih tu ya? polycotton or bawal?

    ReplyDelete
  4. Anic.. lucky that u have not thrown it away.. just added to list.. buat kendian cerita hahaha

    Yati.. kalau sulam potret.. then buat cushion cover cantik jugak kan..tetiba idea dtg bila tgk nama yati kikiki.. bantal peta jd bantal potret cun gitu.

    Zura.. kain tuh beli kat nagoya.. RM3.60/meter tp tak tau nama apa. My mum panggil kain kasa. Suka kain tuh sbb tebal.

    ReplyDelete
  5. Mila, KDee nak tengok juga pillow tu berbaju.... especially utk raya ni...

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan
    Harap sudi le jadi kenalan saya ya.
    betul tu jgn dibuang boleh recycle tu dan klu tak salah saya kain tu namanya kain belacu.

    ReplyDelete
  7. kak Dee.. uih jangan k.dee.. kang tak siap baju raya kang kikiki.. angan2nyer nak buat secantik Ann nyer kikiki

    Melor.. salam kenal jugak.. offcoz sudi..rasanya ler kain belacu, kalau tak silap adik saya ada ckp namatuh.. tp tak hengat da hahaha. thanks for reminding me.

    ReplyDelete

Love your comments...