Followers

Monday, August 23, 2010

I am Addicted

Macam dah lama je tak post apa2 kat sini kan....
Gambar ni saya rakam semasa di Masjid Negara Jumaat lepas, ikut hubby ada rakaman takbir raya disana. But sebelum tuh off course kitorg join terawih dulu. Lepas terawih ada dikalangan pengunjung disini bertadarus alQuran... best kan. Sebelah kiri gambar tuh, ada cahaya terang tuh lah rakaman sedang dilakukan... tetiba tengah2 malam dengar takbir raya plak haha.. nasib tak syahdu sgt.... kalau pagi raya syahdu beb.. terutama kalau tak berada di rumah sendiri kan...

Since last week saya dok sibuk buat clutch bag.. refer to tutorial from SewMamaSew kat sini..
my first trial, beg strawberry merah tuh.. hehe dah bertuan beg niii. pastu siap request yg besar skit.. nak bawa pergi exam, boleh isi pensil dan sebagainya... request jangan tak request
Siap dah berangan nak bawa beg ni untuk pergi beraya, dapat duit raya letak sini hahaha
Now ubah skit.. jd curvy flap plak tp agak kosong, cadangnya nak tambah butang skit kat luar tuh..
Then try letak lace plak hehe.. cantik jugak
best betul jahit beg comel ni... jd addicted plak.. nak gunting lg untuk beg ni tp ada plak additional baju yang nak kena siapkan tuh..fuhhhhhhhhhh malasnyer nak menjahit baju. For info, kat bahagian tengahnya saya letak batting, tak guna heavy interfacing mcm dlm tutorial tuh. Kat handle pon saya letak batting, so ianya nampak sponge skit ler.. kalau guna interfacing saya rasa mcm kejung sangat plak.


Regards;
 

9 comments:

  1. tuu...aarr..mila..jait beg nih addict ler...kata nak stop...tapi keep gunting lagi!! bak kata Haida hussain.. 1 gunting baju 3 gunting beg..cantik strawbery tu...yg biru lak... kain tu cam kenal aje... from saliza erk?..

    ReplyDelete
  2. SCLover.. betul.. kain biru tuh beli kat saliza. suka ngan bunag2 besarnyer hahaha

    ReplyDelete
  3. tengok izzah modelkan beg ni macam besar jugak saiznya kan. boleh isi banyak duit raya la macam ni hihi..

    ReplyDelete
  4. Bestnye tengok. Kain jenis apa yang paling sesuai untuk buat beg? Is it that hard? Suka la tengok.

    ReplyDelete
  5. Cantik kak, lagi-lagi yang biru tu ada lace...
    Oh, seronoknya dapat pergi buat rakaman takbir...
    Selamat menjahit bag kak... errr... baju... :D

    ReplyDelete
  6. Nak bantal atau barangan kraft untuk dijadikan hadiah??nak harga murah???

    Jomlah jadi followers blog saya di

    http://farralovecraftfelt.blogspot.com

    saya dah pon jd followers awak

    ReplyDelete
  7. dura.. si kenit tuh sibuk dah nak raya sbb nak dapat duit raya

    kartini.. saya guna medium weight cotton jer. actually boleh je guna kain nipis or tebal, kalau nipis bole tambah ketebalan guna batting tuh

    Yati...tu la.. selama ni ingatkan takbir raya tuh rakaman waktu pagi raya. rupa2nya bulan pose dah buat rakaman dah

    Farra.. dah jd follower jugak kat blog awak. nice bantal there... tp takleh buat tido hahha nnt berbirat muka

    ReplyDelete
  8. salam...
    thanx for sharing the tutorial..cantik clutch2 tu..wish list lepas raya punyer projek lah ni..mesti kena cuba buat..tgk dlm tutorial asal dia pakai heavy weigh interfacing..tak terbayangkan mcm mana dia nak turn outside out nanti, mesti susah..kalau pakai batting senang sikit kot pasal dia lembut..

    ReplyDelete
  9. salam, nak tanya. Mana nak dapat kain batting tu? Kalau dalam bahasa melayu kain batting tu di panggil apa yea? Sebab bila cakap kain batting owner keadi mesti tak tau.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...