Followers

Wednesday, August 04, 2010

My Card Wallet.. Improved Version

Many thanks to those yg sudi share, comment, suggestion in my previous post.
Dah buat yang baru.. (yg dlm tong sampah tuh, lepas 2 3 kali tengok, ambik balik and letak dlm tong lain.. tong UFO hahaha... ambil jargon kak Rozi)... dah improvised banyak part.
Untuk bahagian card insert tuh, saya letak interfacing tebal tp lebih kecil dari saiz kain, so bila jahit, interfacing tuh terletak kat dalam, tak kena pada jahitan (Thanks to Sharfi, K.Rozi, Skin n Nai for your suggestion). Untuk body plak saya tak guna interfacing, tapi guna batting... guna teknik yg Skin bgtau tuh.. kat bahagian bucu tuh, dipotong skit supaya senang nak flip... thanks a lot to Skin... mmg sharp ler bucu tuh n tak susah nak jahit.

Paling best.. dah dapat snap button tool set.. walaupon tak jumpa mana2 tutorial (due to slow connection at home.. Jumaat saya cuti).. at last, dengan mengkaji, membelek snap button pada sweater hubby, dan juga setelah mengorbankan sepasang butang tuh... dapat jugaklah melekatkan snap button ini dengan jayanya.. bravo... bravo..

And... to motivate me and avoiding me from thrown it to dustbin.. in case tak jadi.. I take Kak Rozi's word.. use designer cotton kikiki.. cantikkan gambar rama-rama tuh...


Sekali lagi terima kasih. Mungkin this version bukanlah yang terbaik. masih banyak yang perlu diperbaiki tapi sekurang-kurangnya saya puas hati... (I tried hard to use standard Malays.. huhuhuhu but still using bahasa rojak huhuhu)

Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

6 comments:

  1. Kakcik memang tabiklah dengan kesungguhan Mila ni. Teruskan untuk menghasilkan yang terbaik. :)

    ReplyDelete
  2. well done!!! :) the rama rama sungguh cantik..

    ReplyDelete
  3. A for effort la Mila. hasil seni ni tak mestinya perfect all the time. yg kurang perfect tu seninye heheheh. kalau nak perfect, boeh beli yang ready, made from China punye... tu keluar kilang sume standard.

    Dah ada tong UFO dah heheheh, I like!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Mila, mcm one of rozi's post title ..beautiful fabrics makes beautiful stuffs (wpun dalam tunggang langgang). Kat luar..sejuk mata memandang.

    I myself..my pouch, purse card, card holder semua pakai yg i 1st sekali buat. kalau org tgk mesti macam..takde duit ke nak beli yg lain hehehe. Tapi puas hatinya, kita je yg tahu. Most important..cannot find yg sama dimana2 pun.

    btw, i like the butterfly print. Designer mana tuh?

    ReplyDelete
  6. kak cik.. TQVM

    Anic.. TQVM. rama2 yg comel hahaha

    Rozi.. agree.. yg kurang perfect tu seninya.. like that word.

    Azaidris...yg first time buat penuh ni nostalgia.. that where the learning process begins kan...
    The fabby is Butterfly in the garden kalau tak silap, beli FQ jer, from Mas, buttonsdotcom.

    ReplyDelete

Love your comments...