Followers

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan alKarim

Kepada semua yang sudi singgah di blog saya ni, tak kiralah samada yang dikenali atau tidak, saya ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan alKarim, bulan yang penuh keberkatan. Bulan yang dinanti2 kedatangannya saban tahun.

Moga ramadhan kali ini adalah lebih baik dari yang sebelumnya seiring usia kita yang makin bertambah. Moga amalan baik kita di terima Allah....

Harapnya saya berpeluang untuk menunaikan solat terawih setiap malam, harapnya Izzah tak buat perangai bila ke masjid.. last year saya ke masjid berterawih, dia dok main lari2 pusing masjid.. fuhhh tension betul, nak solat pun tak khusyuk sebab takut mengganggu orang lain.

Pada kebiasaan tahun2 lepas, time puasalah saya siapkan baju2 raya (macam banyak jer kan).. tapi tahun ni saya dah berazam untuk menyiapkan baju raya awal. Sekarang dah 70% siap kut..
- Baju Kurung 4 pasang (Satu sorang untuk saya, Izzah, MIL, SIL & anak SIL)-baju dah siap, tinggal kain shj, nak lekatkan getah
- Jubah MIL - dah 70% siap.. tinggal nak lekatkn lengan sahaja
- Baju Melayu 2 pasang (Satu sorang, anak SIL & hb SIL)-- baju anak SIL dah siap, tinggal yang hb SIL jer)
-Sulam baju my roommate.. tunggu baju siap dulu. Untuk baju my roommate niii saya tak buat, just sulam jer. Dia lebih suka tempah dengan tailor yang dia suka. Lagi pun saya tak pandai nak buat baju melayu yang dia nak (ada potongan macam baju kemaja kat bahu).. may be will try one day, tp bukanlah baju raya kut.

Emm mcm banyak juga lagi kan. Takpe.. lepas sahur saya akan menjahit.

Oklah.. membebel plak saya kan. Malam ni jangan lupa tukar setting alarm clock kat henpon tuh.. kang tak sahur plakkan..

SELAMAT BERPUASA SEMUA..

Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

4 comments:

  1. Salam Ramadhan yang bakal menjelang esok, Mila.

    Kakcik belum ada baju untuk raya. Yang dah siap (ditempah) hanya baju Melayu suami dan anak-anak. :)

    ReplyDelete
  2. Kak,
    selamat berposa! Cat baru ye, rumah... Cantik!
    Banyaknya yang akak jahit. Yati budak-budak kecik kat rumah ni, beli ready-made je. :D

    ReplyDelete
  3. mila..
    kalu dah siap what to do list u tuh...meh ler tolon kite nih.... ada long list gak nih....huhuhu....udah ler sekg tak leh nak jaet...aisyah dok bergayut kat belakang... cmane nak jaet nih....wisau nih ..kalau jaet beg tak ape...senget sikit2 tak nampak....tp kalu bju....

    ReplyDelete
  4. kak cik... tak per.. ada sebulan lg, kalau jahit sendiri baju bole jer nak siap tuh..

    Yati.. haah cat baru, sambil2 kontraktor tuh baiki mana2 defect... kalau ada budak kecik mmg tak sempatnyer nak menjahit. budak besar kat rumah saya tu pon dah komplen napa umi dok menjahit jer hahaha

    SClover.. uihh banyak terima tempahan yer..masyuk tuh.. baju raya tuh hari terakhir pose pon bole lg dsiapkan kan kan hahaha

    ReplyDelete

Love your comments...