Followers

Friday, August 06, 2010

Pagi Jumaat yang kalut...

Semuanya bermula bila Cik Rinnai ku ini mogok 2 hari lepas. Tak tau lerr apa salahnyer.. api tak menyala. maka tak berasap ler dapur cik rimbun niii. Walaupon balik kerja penat penat (penat ke?) tp mmg dapur ler tempat yg pertama aku tujui.. masak simple2 jer for Izzah (my roommate diet memanjang, cukup sekadar salad or buah2 jer.. untungkan).

Mengagau ler cari warranty card... nasib ler aku ni ingat kat mana dia simpan, (sorang suka menyimpan tapi tak hengat kat mana disimpan, sorang lg malas nak menyimpan, letak sesuka hati tp ingat kat mana simpan.. emmm elok ler tuh kan)... So semalam cik kak dari Rinnai dah telefon...
"Dah berapa lama puan pakai burner tu yer?"
"Dah setahun dah.. start pakai October last year"
"Apa masalahnyer puan.. boleh cerita skit?"
"Api tak menyala ler.. tp percikan bunga api tuh ada, gas tak keluar ler plak"
"Saya rasa ler puan, kena tukar bateri ler.. dah hampir setahun kan..."
OPsss mana ler aku hengat yang burner ni pakai bateri.. walaupon aku sendiri yg masukkan baterinya arituh.. Adoiiiiii haiiiii....
So Cik Rinnai aku ni pon dah sihat walafiat walaupon guna bateri lampu suluh hahahhaa.. back up plan jer.. hari ini kenalah mencari bateri baru yerr..

So pagi2 tadi aku pon turunlah nak masak sarapan pagi.. melihatkan keadaan yang agak berselerak dlm kabinet dapur tuh, maka dengan perasaan rajinnya aku mengemas... tetiba tergolek ler plak botol fish sauce yang aku baru beli tuh.. pecah ler plak.. aiyooooooooooooooooo mammmiiiii

At last Izzah kesekolah pukul 7.45.. nasib ler pagar belum tutup... ingatkan dah habis dah penat aku niii..
Sampai kat opis.. alamak.. apsal baju aku ni bau masam n hanyir yer... aggggkkkkk... fish sauce tuh dah kena baju aku yoyoyoyoyooyoyo.. patut ke aku balik rumah tukar baju eks.. or just sit quietly in my room n tutup hidung niiii yakkkkk

Regards;
Mila@Rimbun with LOVE

2 comments:

  1. Ayoyo kak.. tukor baju la kak. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha.. mcm nak sembur minyak wangi jerr.. bg naturalised the smell..

    ReplyDelete

Love your comments...