Followers

Monday, April 04, 2011

:-(

Melayan hati agar tidak sedih.. Oh tidak.. saya tidak sedih, setiap yang datang pastikan kembali ke sisiNya, sooner or later

Saya try jahit felt guna tangan.. alamak.. lambatnyer.. n tak cantiknyerrrr
at last saya guna machine jer lah... emm best jugak tu


Harapnya in this 5 days - at home - I can sew something. Enjoy my lil moment with my NV50..
Issk isk.. mengharapkan cuti 2 bulan ML maternity leave tp dapat MC 1 week jer... Segala perancangan untuk jahit barang2 baby untuk diri sendiri dah out from the list... Yang saya jahit adalah bengkung jerr hehe.. bengkung masa bersalinkan Izzah dulu kat kampung, so buat jelah bengkung simple, asalkan boleh pakai
Do I need to explain more on the reason.. yup yup I miscarried.. or istilah doctornya abortion.
For the first time.. saya pon tak tau banyak benda, kena berpantang macam bersalin ke eks... kalau nak makan jamu, apa yang sesuai yer.. Kalau kawan2 yang baca post ni n ada cadangan, bolehlah share dengan saya yerr.

Wassalam

Regards;

20 comments:

  1. Oh dear, I am so sorry to hear this, so very sad...Mila miscarried berapa bulan ya? Take good care of yourself dear, jangan lasak and if ikut my mom kena pantang juga makan tu and especially ibu jari kaki jaga jangan terlanggar apa2 k? Be strong *hugs*

    ReplyDelete
  2. i'm so sorry to hear it. The moment i saw the sad face, i was hoping it's something else.. coz i've experienced it 2-3 weeks ago & a few years ago. Mila, u must 'pantang' mcm org org bersalin tau! Listen to my advice ya. Jgn jd mcm i.. now i've to suffer.. ingtkn cukup kuat tp x jg. so jaga diri, jaga mkn, jaga badan.. pantang ni jgn main2 tau. Trust me! My heart goes to you... Take care ya.

    ReplyDelete
  3. so sorry to hear that..
    takpe mila, boleh cuba lagi..

    ReplyDelete
  4. oh Kak Mila.. sabar ek.. dugaan dan ujian tuhan tentu ada rahsia di sebaliknya.. dan hanya Dia yang Maha Mengetahui.. hope akak tabah..

    ada kawan ofis saya pun baru miscarriage.. baru lepas DNC. dpt mc 1 wk.. tp pantang makan mcm org bersaln jugak la.. yg tajam2, gatal2 tu semua elak dulu la..
    Doktor nasihatkan dia jgn mengandung dulu, rehat dulu dalam 8 bulan..

    Semoga ada rezeki untuk akak & family di masa akan datang.. amin...

    Take care kak!

    ReplyDelete
  5. Assalam Mila;

    take care. Ada rahsia sebaliknya -hanya Dia yang tahu.

    ReplyDelete
  6. Take care akak, insyaAllah ada rezeki lain kali..

    ReplyDelete
  7. Kena pantang macam orang bersalin juga, kak Mila. Turut sedih mendengornya. Tapi sedih kejap je ya kak. Ada rahmat yang tersembunyi di sebaliknya semua ni.
    Yati juga pernah gugur dulu long time ago, buat DNC. Masa tu kerja lagi di KL, dapat 1 minggu sahaja MC, macam kak Mila.

    ReplyDelete
  8. sedihnye...insyaAllah ada rezeki nanti...kena pantang mcm org bersalin jgk...dulu akak gugur dpt mc 2 minggu..2x akak gugur..

    ReplyDelete
  9. Mila dear.. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. take it easy kay.. just remember that we are all here for you.. we love you and care about you.. *hugs*

    ReplyDelete
  10. Thanks kawan2 semua.. insyallah everything is acceptable to me n hubby.. except that, its quite hard to explain to the 'kakak to be'... kalau teringat jer mesti dia nangis, sedih sebab kasihan dengan kakak ni.

    zura.. its going to be 12th weeks, but the janin stop growing at 9th week. Maybe dah takde heartbeat since 9th agaknya.

    ReplyDelete
  11. Mila...dah besar kan ..tak pe ada hikmahnya ...tak pernah gugur tapi bila dengar cerita kawan-kawan gugur dia orang kata kena jaga lebih lagi dari bersalin...try lagi yer...

    ReplyDelete
  12. setiap yang berlaku itu ada hikmahnya,dan boleh cuba lagikan,mungkin ada rezeki selepas ini..pada pendapat ct mmg kena berpantang juga,nanti badan lebih rasa sihat dan fikiran pun kembali tenang....

    ReplyDelete
  13. salam.. tumpang bersedih. berpantang & jaga body bagi fit balik... perjuangan belum selesai :)

    ReplyDelete
  14. Take care Mila.
    InsyaAllah..ada rezeki lain.
    Have experienced that too. In a way..a bit painful especially when we are already attached to it. In time...insyaAllah...Izzah a big girl, she will understand.

    ReplyDelete
  15. Thanks semua for the support.. try to berpantang jugak, makan banyak masakan yang banyak halia n black pepper n kering2 jer. tp sayur2 tetap makan, but pilih2 yg tak sejuk and beranginlah. Bengkung pon pakai jugak... cuma tak minum air rebusan akar kayu jer hehehe. Other than that... memang takleh pantang ngan mesin jahit nii kuikui. Bosan betul duduk sorang2 kat rumah, nasib ada NV50 ni sebagai peneman

    ReplyDelete
  16. x pe la ..take it easy k..hanya alla h shj yg tau ape yg tbaik utk kite ...
    jgn wat keje berat2 k...take care...

    ReplyDelete
  17. So sorry to hear the sad news... Allah Maha Mengetahui... take care.

    ReplyDelete
  18. Hi Mila....be strong and remember Allah knows best...I've gone through it not once but twice....but accept and move on....take care....*hugs*

    ReplyDelete
  19. owh,so sorry kak mila..take care of yourself tau..pantang betul2 tau..cuba lagi next time ye

    ReplyDelete
  20. Subhanallah! Saya ucapkan takziah. Jgn sedih sgt yea! Ada hikmah atas setiap kejadian. Dari Allah sesuatu dtg kepada Allah juga kembalinya.

    Boleh cuba lagi. Kalau berjaya, satu aje jgn letih-letih sgt. Maksud saya rehat bnyak. Jgn lasak-lasak. Makan jaga. Concentrate more on you health and double more on your fetus!

    Sorry doesn't mean to lecture here. I tumpang sedih aje. Dpt rasa apa yg U rasa. Just putting myself onto your shoes.

    ReplyDelete

Love your comments...