Followers

Monday, July 25, 2011

Another tulip hat....

Projek dikala bermalas-malasan lagi..
saya sebenarnya dalam proses untuk clear off semua tempahan yang ada. Taklah banyak pon sebenarnya. Seriously, if I list down all orders, all of you will laugh at me hahaha.. boleh gelak guling2 tau..
Adalah 2 3 ketul tempahan tapi alahkan tokey butik bizinya LOL

Niii projek waktu relex jer, dah potong kain lama dah, so I took about +-30 minutes to sew this. Itupon sebab ada simple mistake, kalau tak lesser than that boleh buat.. really simple.. u should give a try also..
Too small for Izzah, so botol air je lah jadi modelnyer yerrr

Ada sesapa nak cuba tak?
This pattern more suitable to boy, think sooo
I took the pattern and tutorial from handmadenokokoro blog here


Another one week to go for Ramadhan kan.. This week, apart from sewing, I was soo busy with the house chores.
Kalau boleh nak sambut kedatangan Ramadhan ni dengan serba baru, bukan lah semestinya baru beli, tapi nak suasana baru, bersihkan rumah, mop lantai, clean the cooker hood yang dah nak menitis minyak nyer tuh (wakakaka) change to newly washed curtain etc etc.
Dan ramadhan kali ini adalah TERSANGAT istimewa.., sebab apa yang saya selalu impikan selama ini akan menjadi kenyataan.. well.. tak boleh cerita detail kat sini.. tunggu ianya berlaku baru saya akan cerita detail apakah itu... ok. Hopefully segalanya berjalan dengan lancar.

Satu lagi.. bila dah nak Ramadhan, mesti semua orang dok cerita pasal baju raya kan kan... baju raya warna apa tahun niii.. sedondon tak?
Izzah dah dok tanya baju raya dia, saya memang terasa amatlah malasnya nak buat baju raya. Rasanya last baju kurung yang saya buat untuk diri sendiri adalah raya tahun lepas. Itu pon jarang2 pakai. Tahun ni tak perlu pakai sedondonlah kut.. pakai ikut suka nak warna apa je lah eks... life is full of colours.
Maybe next week bawa Izzah pergi nagoya and pilihlah kain mana yang dia suka. I bet it will be pink.. as usual hahaha.


Salan Isnin semua...

Regards;

17 comments:

  1. huhuhu...cun aaar... topi nih... nak pkai p pantai ...
    cantik aar... mila nak tempah sekor - bleh?

    ReplyDelete
  2. I think I know what so special about your Ramadhan this year...wink wink... If I were you, I'll be as excited as you are... Btw, like to wish you and the whole family the best... and wishing my turn going to be around the corner too...

    ReplyDelete
  3. wah...menarik la topi ni...nk buat utk my girl la..match kan ngan dress dia :)

    ReplyDelete
  4. cantik...nk kena try buat jugak ni..nnt kte amik tutorial ek...apa yang best ramadhan kali nie ek....? Impian dah jadi kenyataan yer....x sabar nk tgk posting tu...

    ReplyDelete
  5. cantik sekali kak mila,,
    ready for summer holiday ;D

    ReplyDelete
  6. cantik topi tu...
    wahh surprisenya...tell me..tell me :D

    ReplyDelete
  7. SCL... takde ekor ler nak tempah tuh kak.. nnt saya buatkan ekornya yer hahahah

    ReplyDelete
  8. Bieha.. shhhhh..thanks for the wish, another 2 weeks to go.. a bit excited. Hopefully ine day ur wish will come true also

    ReplyDelete
  9. AIM... yang ni saiz yg paling besar, maybe sesuai untuk budak umur 4 5 tahun kut..

    ReplyDelete
  10. ajnie.. tuuunngguu.. another 2wks to go

    ReplyDelete
  11. Sari.. thansk sari.. its really hot nowadays

    ReplyDelete
  12. NoEn.. hihi surprise remain as surprise

    ReplyDelete
  13. cute yg last tu... bape satu?

    ReplyDelete
  14. surprise la pula ...rasa macam boleh agak tak pelah tunggu tgk betul tak ..hehehhe

    ReplyDelete
  15. Apa yang terSANGAT istimewa tu huhuu.. suspen je. 2weeks lagi? ala ni yang susah nak teka. sibuk je nak teka ek.. cantik la fabric topi tu. terpaksa la buat untuk haris satu nanti

    ReplyDelete
  16. macam2 projek kak mila.cantik topi tu :)
    thn ni ayu pakai jubah besar je, sbb baju kurung mmg tak muat. Perut dah besar. Akk muat lagi ke?

    ReplyDelete
  17. haaaa... nak dapat oven baru buat kuih rayaaaaa kan kan kan ... tak pun bread maker .....

    hehe .. nice hat Mila .. Cantik !

    :-)

    ReplyDelete

Love your comments...