Followers

Monday, July 18, 2011

My Curvy Cluth.. in classic n romantic pink

Semalam saya bersemangat sungguh nak update blog, tetiba PC buat hal, tak boleh buka plak dah. Aiyoo.. hilang semangat nak berblog tau (sekejap jer hehe)
Nak buka netbook malas plak, bukan apa, cinonet sangat screennya.. kalau mcm PC kat opis ni kan best.. 19 inci terus, terang bederang mata hitam ku

Arini saya nak update pasal curvy cluth saya ni.. actually saya tak beli pon pattern curvy cluth from keykalou, yang saya beli hanyalah Half Moon Handbag pattern, also from keykalou. Tapi bila saya tengok curvy clutch ni kat blog Shida Sonice.. kenan plak hahaha. Maka dengan sesuka hatinya saya telahpun mengubah pattern halfmoon handbag tuh jadi curvy cluth ni.. agak2 ada iras2 tak curvy clutch eks hehe.


Agak besar kat dalamnya.. boleh isi purse saya yang besar gedabak tuh..
Rasanya kalau saya buat dua "telinga" D ring tuh boleh terus jadi handbag kan.. aiyakkk lepas ni boleh try lagi lah camni

Yang sebenarnya saya dah lama buat cluth ni.. since bulan April lagi.. tapi cuba tengok apa jadi kat bawah niii.. sapa boleh teka 2 kesilapan saya niii

Akhiranya setelah sekian lama terperam dalam UFO box saya tuh, last week baru saya tetas balik and jahit semula with the correct way.. dan tak lupa "couple" magnetic button tuh yerrr..

Kepada yang berkenan sangat2 dengan curvy cluth macam saya nii.. maybe boleh le tanya2 kat blog Shida Sonice or  Sue MyBotang yer.. they are making so many beautiful curvy cluth.

Selamat kembali menjalankan tugas dihari Isnin.. BYE

Regards;
 

12 comments:

  1. Mula-mula kak Mila buat, takde poket ya?
    Tapi cantik, sendiri pakai, sendiri jahit, mesti puas. :)

    ReplyDelete
  2. Cantik...teringin juga tapi ingat nak beli je malas nak buat ...hahahah

    ReplyDelete
  3. SClover.. kalau otai beg cakap cantik ni yang buat hati saya kembang setaman ni kikiki

    ReplyDelete
  4. Yati.. bukan... poketnya terbalik, patutnya poket tuh dok belah flap, bukan belah depan hahaha. dah siap top stitch baru sedar diri

    ReplyDelete
  5. mila,
    kat mana mistakenya?
    mcm takde je..almost perfect..
    ye la...half moon bag ni lebih kurang je ngan curvy clutch tu cuma bezanya sy rasa tang flap dia tu..flap dia lagi besor sikit...sy pun ingat nak jahit utk diri sendiri jgk half moon sling bag ni..tapi tak jumpa masa terluang je..

    ReplyDelete
  6. Suzie... emmm saya rasa agak susah lah jugak buat cluth ni, terutama tang topstitch keliling tuh... tapi buat sendiri n sendiri pakai puas hati tau

    ReplyDelete
  7. Shida... salahnya tak pasang couple magnetic button tuh n pocket tuh dok belah depan, patutnya kat belah flap kan kan.. hehehe.
    betullah.. flap half moon besar skit n ketengah sbb reserve untuk handle beg, tapi saya dah alter flap ni jadi kecik skit..

    ReplyDelete
  8. oo..baru pasan tang poket tu..eeheh..tang nak top stich keliling tu mmg leceh sikit..nak dpt betul2 lurus mmg very the susah.sy biasanya jelujur dulu pastu baru tekan ngan mesin jahit..tu pun kekadang senget2 jgk..ahahaah

    ReplyDelete
  9. kak mila,saya dah berapa kali attempt buat curvy clutch,tapi tak menjadi jugak! nak try lagi..

    ReplyDelete

Love your comments...