Followers

Monday, July 11, 2011

Make up bag???

Terasa malas nak update blog lately nii.. banyak concentrate nak siapkan sulam sahaja. alhamdulillah dah siap kedua2 belah tangan, and baju pon dah siap, tinggal nak sulam keliling kaki baju jer.. huhhh panjang lagi perjalanannya tuh. tapi once siap, thats it..

Dan juga setakat hari ni saya tak berniat dah nak buka kembali tempahan sulam cabut nii... terasa amatlah malasnya. Sesiapa yang berkenan dengan sulam tersebut, silalah buat sendiri yer... tutorial dah ada tuh.

Semalam jugak saya dok membelek majalah Anjung Seri yang baru keluar dari envelop, walaupon dah lama terima hihihi.. then mata saya terpaku dengan all the patchwork wallhanging, cushion cover etc etc.. Sungguh cantik sekali and I dream of my home to be like that. And that is my original plan when I start sewing and learning from the net. Tapi lately nii, bila saya dok prioritize my work to finish the order, saya dah macam tersasar dari landasan plak dah.. arghhh. My quilt wallhanging yg tak siap2 tuh bilalah nak disiapkan.. whoopss.
Kena balik kepangkal jalan nampaknya, my home is my priority, and I sew not to earn income but merely to share and satisfy myself... sewing is my hobby.. not my part time job.

Dalam kebizian (ayat apolah niii) sempat jugak saya print pattern form this korean blog, called English Bag Pattern. Nampak cantik dan simple.. easy to do. Actually dah lama print tapi hanya semalam sempat saya potong kain n jahit jer terus. Since ianya hanya menggunakan serger, memang cepat jer siap.

At first saya sangkakan this is a failure project, the zipper looks terribly wrong, bengkang bengkok n susah nak buka. Then I tried to iron it.. and opsss its turns out very well. Zipper tuh dah senang di buka dan nampak lurus jer. Wahhh magic of ironing kut hehehe


Dan inilah barang2 make up saya yer wakakaka
 Nampak tak tuh eye shadow warna biru n coklat.. and ada jugak hijau tuh hahahaha..
Nampaknya senanglah saya nak bawa my sewing material to office, supaya dapat memanfaatkn masa terluang during lunch hour..


Bye kawan2...



Regards;

11 comments:

  1. Patutla lama tak nampak bertapa rupanya ....hehehe saya sama gak jahit baju tapi bila boring nak juga buat benda-benda fun ni ....heheehh

    ReplyDelete
  2. mila... akak bekenan dgn eye shadow biru tuh...ekekekke ..

    kekadang iron tu mmg mcm "magic corrector"...kadang lepas jait, nampak mcm tak cantik tapi lepas iron nampak terletak semula.mcm jait baju kebaya... kalau tak iron - nampak serabai je @ mcm tak jadi.. tapi kalau every step kita iron - mmg cantik + puas hati..

    ReplyDelete
  3. betullah kak...sumtimes iron boleh jadi magic penyelamat :)

    ReplyDelete
  4. kak rose berkenan lipstick me ah yang ter sengih kat belakang eye shadow tu!

    ReplyDelete
  5. Suzie.. betullah.. jahit bende2 fun camni mcm terapi lah kan. walaupon kekadang jd headache jugak bila tak menjadi wakaka

    ReplyDelete
  6. SCLover.. eyeshadow warna biru tuh kalau sental kat kelopak mata jadi merah jer tau hahaha

    rasanya tukang jahit n iron mmg takleh dipisahkan kan..

    ReplyDelete
  7. AIM..final touch up mesti dengan iron

    ReplyDelete
  8. K.Ros.. amboi nampak jer kak ros dengan lipstik me ah tu yerr kikiki

    ReplyDelete
  9. ingat betul la ada eyeshadow bagai..rupa2 nya...brg menjait...best kan leh jait beg sndiri..sy ni lom try2 lg jait beg...asyik "Kebizian" jugak..he he he

    ReplyDelete
  10. Mila, it looks great... Yeah, ironing is very important... i was trying to clean my iron this morning...after putting the iron on the sticky side of the interfacing.. :(

    Sharing these with you:
    1) http://askville.amazon.com/clean-bottom-iron-sticking-fabric/AnswerViewer.do?requestId=14445508
    2) http://www.wikihow.com/Clean-an-Iron

    ReplyDelete
  11. Betul dan paham. Sebab kita jahit untuk siapkan order orang, lama-lama hilang rasa seronok menjahit tu. Dah tak rasa enjoy, rasa tension pula siapkan barang orang.
    Benang apa dalam makeup bag tu ya, Kak Mila? Untuk menyulam ke?

    ReplyDelete

Love your comments...