Followers

Monday, July 18, 2011

Strawberry Red Hat

Ingat tak lagi tulip hat for Izzah that I posted recently..

Saya tak cerita camna saya dapat idea untuk mencari pattern tulip hat tu kan..

Wokey.. sebenarnya sebelum saya jumpa tulip hat pattern tuh, saya sungguh berkenan dengan strawberry hat by Mairuru here... sangat berkenan dengan Miyu yang sungguh cute itu. Then saya search Tulip Hat in Japanese, barulah terjumpa free pattern ni... those yang teringin nak try pattern ni boleh tengok link kat my previous posting ok.

Honestly pattern ni sangat senang, even beginner pon boleh buat. Even if you dont have any sewing machine... The strawberry hat sewn by Mai was actually handsewn, and kalau ada sesapa yang takde mesin jahit but teringin nak menjahit, do visit Mairuru's blog, there are so many inspiring project handsewn by her. So takde masin jahit bukanlah alasan kan.. 

Dan inilah hasil strawberry hat saya hehehe... yang ni kecil skit dari topi Izzah arituh. Daun-daun tuh saya buat ikut kreativiti sendiri jer. Rasanya kalau guna felt lagi cantik dan senang nak jahit kut. Taklah berpuashati sangat, tapi tetap cantik di mata saya.


Maybe kalau masukkan sedikit fiber akan nampak lebih pluffy kut eks...


Teringin nak tengok someone pakai topi ni.. siapalah yang sudi yerrr...



Regards;
 

6 comments:

  1. mila, meh ... hulur kot tingkat nih...biar akak je le yg pakai..hahhaha... jd mak strawberry gitu !!

    ReplyDelete
  2. kalau mak stoberi yg pakai sure putus getah tu kang wakakaka.. jgn mare yer kak

    ReplyDelete
  3. kak, bg alya pakai la kak..hihi

    ReplyDelete
  4. btl...x de mesin jait bkn satu alasan utk tidak bole mjait...sy penah jait bj kurung...n jait pakai tgn je..heheh x ingat la bp hari siap...heheh..jenuh gak la..heheh

    ReplyDelete
  5. Izzah tak nak pakai ke, kak Mila? :)
    Cute!

    ReplyDelete
  6. nak juga buat topi sebab next week widad nak ke Melaka school trip bolehla guna idea ni ...tq mila.

    ReplyDelete

Love your comments...