Followers

Friday, April 22, 2011

Salam Pagi Jumaat yang ceria..

Salam ceria semua..
wahhh saya memang gembira betul hari ini.
Bukan sebab esok cuti tau..
Bukan jugak sebab harini roommate saya balik dari outstation.. maka berakhirlah kekalutan di pagi hari ku ini
Bukan jugak sebab saya akan terima barang yang saya shopping online wakakaka

Sebab... tuan punya my purple pink nii dah pun keluar, seee

comelnyer dia.. putih bersepuh, macam ayah dan maknya juga.

Alamak.. what should she call me yerr.. makwe or mak long or Acik Mila orrrr.. apa eks. This is my first ever dapat anak saudara, takmaulah gelaran yang sama macam anak2 saudara yg jauh (I mean anak cousin etc).
Tak sabar rasanya nak pegang si Alia niii. Maka dengan rasminya gelaran cucu tunggal untuk si Izzah ni dah tak boleh diguna pakai hahaha.... budak tuh jeles tapi tak sabar nak tengok baby

Selamat berhujung minggu semua..
pst pst.. arini nak cari pattern dress baby gegurl kat internet, weekend ni boleh jahit hahaha
BYEEEE

Regards;

7 comments:

  1. Tahniah Mila... It feels wonderful kan dapat anak sedara nie.. when my sis gave birth to her son, the first time I laid eyes on him I was already utterly and whole heartedly in love with him.. rasa macam anak sendiri.. why dont you let her call you what Izzah calls you, Ibu, Ummi, Mama.. my sis's kids calls me Mommy and my husband Baba (that's what Sofea calls us) and Sofea calls my sis and her hubby - Mama and Daddy.. feels very close..

    Try the itty bitty dress by made-by-rae.. very easy to make and suitable for a newborn..

    have a great weekend..

    ReplyDelete
  2. amboii.. excitednya mila. saya tengok baby sapa2 pun mmg excited. baru pagi ni je pergi tengok baby x-cikgu taska anak2 saya yang very close dengan kitorang since beliau belum kawin lagi. memang putih mulus suci murni, mamanya plak ada iras chinese.. tengok baby tu mengeliat pun alahaii comelnya macam x penah ade anak sendiri plak. balik tadi dalam kepala dah wat plan dah nak jait quilt ABC satu buat hadiah baby..

    ReplyDelete
  3. Sue.. betuller.. terasa mcm tgk anak sendiri (belum tgk live pon lagi hahaa) Good idea lah.. then I can call myself as ummi jugak, mcm Izzah.. Thanks for the idea, tak terfikir plak sebelum ni.

    also thanks for the suggetion on itty bitty dress, I remembered reading about it at Zura's blog... dah print pon pattern nyer hahaha

    ReplyDelete
  4. Nai.. tgk budak2 yg takde dosa lagi ni kan.. hati tenang jer, itu yg best tuh. bau pon wangi semacam jer...
    tak sabar dah nak tgk ABC quilt ni hehe

    ReplyDelete
  5. Comel anak sedara kak Mila!! Memang seronok dapat ahli keluarga baru. Yati tak merasa lagi anak sedara. Sorang kakak belum kawin, sorang kakak belum ada rezeki. :)
    Camana baby-baby comel macam ni yang baru lahir, orang boleh sanggup buang tepi jalan ye, kak Mila.

    ReplyDelete
  6. Yati.. insyallah adalah rezekinya nnt yati akan ada anak sedara jugak. akak ni first time, terlebih excited skit. Katil Izzah pon akak dah export ke kampung.

    emm betullah, camna ntah org sanggup buang tepi jalan. ntah kemana hati dan perasaan diorg masa melakukannya kan. kita nak pegang kuat skit pon takut, takut dia sakit ke apa kan

    ReplyDelete
  7. Waaah.. selamat ya Mila, senangnyaa punya keponakan (disini kalo anak saudara disebutnya keponakan, kalo disana apa ya??) anak-anak saudaraku panggil aku Mama juga.. bukan Bibi atau Uwak.. hehe.. like u said "takmaulah gelaran yang sama macam anak2 saudara yg jauh (I mean anak cousin etc)"

    ReplyDelete

Love your comments...