Followers

Thursday, November 11, 2010

New Tool.. New sewing table..

Dari pagi tadi saya dok menggoogle (apa lah nyer ayat hehehe) pasal Eyelet Plier. Macam cantik jugak kalau letak eyelet kat beg or pouch kan. Ada jugak dijual online.. dah dok pikir2 nak beli dah.

And entah macamana, masa rehat tadi tergerak hati nak masuk DIY shop kat office nii the discount offered called me there sajer sajerlah tanya ada tak eyelet pliers nii.. uittt ada rupanyerrrrr. wahhh best gitu. Refill plak ada kat stationery shop kat sebelah. Wow pucuk dicita ulam mendatang macamni. Terus jer nak beli, padahal tak tengok lagi wallet ni cukup tak duit hehehe.. nasib ada discount, maka cukup ler duit lunch saya tengahari niii
Satu lagi yang menyebabkan saya makin happy menjahit adalah my new sewing table in d hauz. It just a 5 feet banquet table from the nearest hypermarket. Hopefully boleh bertahan lama ler.. janganlah ada yg melengkung kat tengah tuh. Rasa macam besar jer dunia jahitku bila meja ni besar hehehe
Salam Khamis buat semua tanda esok Jumaat yaaahoooo.. lusa cuti bye bye
Regards;

17 comments:

  1. mila,saya pun baru je beli eyelet plier ni utk buat keychain...syokkk! rasa macam semua benda pun nak kepit pakai benda ni...hahah

    ReplyDelete
  2. Mila.. mesti tak sabar nak menebuk sume bendakan??? semua benda nak kasi letak "subang"...SCLover

    ReplyDelete
  3. lia.. betul betul.. kalau utk felt craft mcm lia mmg berguna sgt

    SClover.. saya baru je menebuk handphone casing saya ni ha kikiki.. dah habis 4 ayelet sbb salah letak, casing ni pon dah lunyai, kena wat baru nampaknya hahaha

    ReplyDelete
  4. abislah abislah...mila dah setat menebuk.....jaga2.....heee
    zura pun ada beli plier ni...asyik menebuk je keje nya....abis smua benda nak ditebukkan....

    ReplyDelete
  5. Aik .. sume dah ade tools nih ..
    adoi ... nak kena beli juga nih .. boleh join geng2 menebuk nih .. ahaksss.. nanti habis wallet2 saya tebuk .. :)

    ReplyDelete
  6. yeah..tunggu pulak kain baru sampai minggu depan...ops menebuk akan bermula...

    ReplyDelete
  7. salam,

    ha'ah la..ramai crafters yg ada punch ni. penting agaknya ye..hmm..

    ReplyDelete
  8. Org lain tgk u punye eyelet pliers, I admire meja tu heheheh... need to tambah meja la. my cutting table dah jadi station for the new machine dah. skrg, dah turun takhta balik gunting kain on the floor...

    ReplyDelete
  9. dh beli eyelet pliers tp dok simpan lg... x sabar nk pakai..

    ReplyDelete
  10. Zura.. tengok beg2 cun guna eyelet nii kenan ler plak hahaha

    Cik As.. makin mantap ler walet nnt, siap ada subang hahaha

    Nykolett.. setia ku tunggu kain2 yg cun itew hihi

    ReplyDelete
  11. Lynn.. penting tuhhh idok ler.. tp sukerrrr hihihi

    K.Rozi.. wahh tuan mesin jahit plak kena turun takhta yer hihi. bole sakit pinggang kalu lama2 potong kain on the floor.. for me lerr. better to get a new one soonest hihi

    Rosh.. kalau saya susah nak simpan.. terus guna hehehe. pastu dah cool baru simpan.

    ReplyDelete
  12. mila.. saya pon guna meja tu... siap ada 2 mesin.. saya beli kat tesco... bagus aje meja tu.. elok sampai sekarang. tak melengkung pon :)

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Tini.. lega saya dengar. sbb hubby dok highlight takut ianya melengkung, takut low quality lerr

    ReplyDelete
  16. kat mane ada jual ye..teringin jugak nak beli..sorry ye bertanya sbb baru nak mula2 menjahit..

    ReplyDelete
  17. aku mama chami... pertanyaan ni unutk yg mana satu yer... kalau eyelet pliers tuh kat Khe DIY kat Pusat Bandar Damansara.. harga RM34.90 tp ada discount 30%, so dlm RM24++ jer.
    Table tu plak beli kat Giant..

    ReplyDelete

Love your comments...