Followers

Monday, May 13, 2013

11 is e.l.e.v.e.n

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

What a busy weekend... rasanya hampir langsung tak masuk bilik jahit, usahkan lagi nak menyiapkan order. 
Plan asal nak mengemas bilik jahit tuh... dah berhabuk benor.

11.05.2013 11 years ago was on Saturday...
And this year was also on saturday..
Actually dah lama tak celebrate birthday si Izzah ni, I mean takdelah nak buat jamuan. Setakat kami anak beranak makan kat luar jer.
So tahun ni rasa macam nak bagi dia happy skit. Plan asal katanya nak celebrate dengan BFF nya sahaja. Cukup takat kek 2 slices jer hihi..
Sekali ko, budak yang overexcited nak celebrate birthday ni pergi jemput kawan2 kelasnya... yang datang16 orang hahaha.
Tapi sebenarnya majlis ni simple dimple jer... saya setakat masak makaroni balognese dan kemudian goreng keropok lekor. 
Pastu yang banyaknya jajan2... dan last sekali makan kek. 

Just sharing... arituh di Motivasi Pagi ikim.fm, saya dengar Ustaz (tak ingat sapa) bagitau, kalau kita buat jamuan, dan untuk mengelakkan makanan tak cukup or berlebihan sampai ke tahap membazir, kita boleh bacakan surah Quraisy masa memasak. Sebelum2 ini selalunya saya overestimate tetamu yang datang, selalunya memang banyak sangat berlebih makanan sampai penuh peti ais... last2 ada yang basi n buang jer, Tapi alhamdulillah.. sabtu arituh memang cukup2 jer. Lebihan cuma cukup2 untuk kami makan untuk dinner. Syukur sangat...

apa budak kecik ni dapat untuk hadiah eks?
Hihi.. asal kira2 dia nak Gaxaly Y huhuhu.. padahal phone dia masih lagi elok dan baru jer ditukar bateri. Dan kalau yang tuh rosak pun, masih ada lagi phone lain sebagai backup

Pujuk punya pujuk.. akhirnya. jeng jeng...

First time ever umi belikan emas untuk anak umi (dah umi nya pun langsung tak pakai emas kan). Dah senyum ketelinga budak kecik ni hihi...
Nasib baik harga emas agak rendah sekarangkan.
Actually taklah mahal mana pun cincin ni... rasanya lagi mahal harga buku2 yang dibeli kat PBAKL arituh pun... tapi umi ni memang kedekut bab barang kemas ni, but murah hati belikan buku tau hihi

Hadiah kawan2 bagi.... paling disukainya adalah pencilcase ana Muslim tuh tau..


Ahad plak nak celebrate Hari Ibu... actually saya dah cakap kat Izzah... kita celebrate hari ibu on 11th May je lah... sebab hari itu adalah hari ulangtahun first time umi jadi ibu kan kan...
Dia dok risau takde duit nak belikan hadiah... dan saya dah cakap pun.. umi tak kisah pun
Tetiba.. hihi
Dapat "Kad Perkhidmatan" plak :) :) :)
Please ignore typo error tu yerrr.. hihi.
So semalam dah guna satu kupon.. yang last tuh. Bestlah umi vacum bilik umi sambil goyang kaki jer haha
Bila eks nak urut tuh emmmmm.. dah ler boleh guna dalam masa seminggu jer.. kalau sebulan lagi best :P

Regards;
 

12 comments:

  1. as salam mila.. tq pasal tips surah Quraisy tu..

    btw.. nak share.. why not belikan dinar.. pasal duit syiling dinar adalah syiling yg mulia.. dan nilainya makin bertambah setiap tahun.. bayangkan dulu saya saje2 beli dinar dalam rm200 sahaja.. sekarang da rm700.. dan inilah masanya nak invest + saving dalam emas.. saving dalam bentuk wang.. akan susut nilai tapi bukan dengan emas...

    and happy bday to Izzah.. sangat la kreatif.. dan sungguh seronok jika UMI ECA dapat juga.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Thanks Nurzakiah

    Umi Eca... good idealah dinar emas tuh. beli kat mana yer? kat kedai emas ada jual ke eks?
    Mungkin next time bila dia dah bole appreciate investment boleh belikan kut...

    ReplyDelete
  3. Sleamt ulangthaun buat anakanda Izzah..

    Kreatif juga anak buat list sempena hari ibu. Good idea:)

    ReplyDelete
  4. wah terharu tgk anak hadiahkan kupon perkhidmatan dekat umi dia ;D anak yang solehah ni ;)

    selamat hari ibu sis ;)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Mila,
    Manis..
    Sejuk hati Ibu bila dapat "kad perkhidmatan mcm tu.
    Kalau K.Sham usahkan seminggu.. 2-3 hari pun dah best sgt.

    ReplyDelete
  6. happy birthday izzah...
    bijak la izzah amik hati umminya

    ReplyDelete
  7. comeyy izzah...happy birtgday!! =)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari lahir izzah... dah besar dah anak dara kak mila... dekat plak besday izzah dgn acik zila... hihi... tlg vakum bilik jahit acik bleh x izzah...? Hihihi :P

    ReplyDelete
  9. yg best dpt anak perempuan, boelh tolong menjahit :)

    ReplyDelete
  10. salam kenal..

    happy birthday to the girll.. semoga jadi anak yang solehah..INSYALLAH..

    ReplyDelete
  11. Happy besday izzah.dapat bunga je dari widad lepas tu tak ada special apa2.Husband pun tak ada , anak2 nak exam so tak ada apa2 utk hari ibu

    ReplyDelete

Love your comments...