Followers

Wednesday, May 01, 2013

Nugget fingers

Selamat hari pekerja buat semua yang bekerja yerrr...

Bestnya pagi2 ni dah dapat di urut satu badan... segar rasanya. Kasi lurus balik urat2 yg kendur tuh haha.... patutnya sebulan sekali kenalah g memanjakan diri... tapi selalu terbabas. Sesapa suka nk berurut n tinggal area gombak ni bolehlah try urut dgn kak Bibi ni... mmg best.... urut kat spa pun tak leh tandingi kak Bibi tau... fuh udah jadi promoter tak bergaji plak

Weekend arituh g cari ayam kat Azzain... terjumpa plak dada ayam.... teringat dah sekian lama tak makan nugget ayam yum yum... maka inilah peluangnya...
Dapatlah jugak merasa nugget ayam buatan sendiri niii. Sedap dan wangi bila dgoreng sbb saya campurkan oat n nestum hihihi

Jemput yerrr... jemput tengok he laaaaa.. jgn mare kawan2..
SELAMAT BERCUTI

Amended on 2/5/2013 for the recipe
Resepi ni main taram jer, takde sukatan tertentu ok..
Dada Ayam tanpa tulang potong dadu 
Sebiji putih telur
Tepung jagung/kastard (Saya letak 2 sudu besar untuk 3 keping dada ayam)
Sedikit garam
* Campur semua bahan di atas

Dalam bekas lain campurka oat & nestum - sama banyak (boleh jugak guna cornflakes yang dah di ramas bagi hancur skit or cream cracker yang duhancurkan or bread crumbs.. banyak benor pilihannyerrr)
Ambik skit ayam tadi dan masukkan dalam campuran oat n nestum & bentukkan ikut sukahati
Simpan dalam pet ais kejap before goreng.

Gorenglah dalam minyak panas seperti biasa ok.. u r done.. yum yum

7 comments:

  1. tudia..meh kongsi resepi ..leh gak try..

    ReplyDelete
  2. sedap nya nampak.tak cuti qaid ada peeraduan mewarna sedihnya rasa

    ReplyDelete
  3. wahh..tunjuk bakat di dapur plak k.mila nie..hikhik..meh ler resipi..kalo wat mesti licin nie..ramai bdk2 kan...

    ReplyDelete
  4. Kuazue.. edited... selamat mencubo ok.

    Suzie.. budak2 ni kalau dok rumah jer pun bosan kan.. oklah tuh masuk peraduan.. menang tak?

    TQ Fizah

    Ida.. Dah letak resepi sempoi tuh. budak2 ni makan berebut mmg semua mende licin kan hihi

    ReplyDelete
  5. waaaaa nampak sedap n simple... insyallah nak try la..
    haaaiih kalau la blog ni ada bau-- bauan.. pasti da terbau da masa mila goreng...

    ReplyDelete
  6. Umi Eca... silalah try yer... mmg simple yg amat... baru sampai baunyer hihi

    ReplyDelete

Love your comments...