Followers

Thursday, May 16, 2013

Ssshhhhhhhhhhh.....


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أَصْـبَحْنا وَأَصْـبَحَ المُـلْكُ لله وَالحَمدُ لله

Projek bila dapat MC... :p
Patutnya bila doctor bagi MC kenalah rehatkan.. tapi asala dapat MC jer terus segar bugar jer rasanya hahaha

Maka terus jer saya call kedai mesin jahit ni (Actually otw balik terus singgah, tapi takde orang plak dah kat kedai).. kata nak tengok NV950 yang masih ada stock harga lama tuh :).. ehemmm RM1999.00 ajer tuh!

Tengok jer terus jatuh chenta ahaks!
Sebab kalau NV90e arituh, kalau nak guna design dari luar kena buka Netbook/Laptop, tapi yang ini just guna USB 2.0 jer.. mokcik sukooooo.

Deco stitchnya pun banyak jugaklah kalau banding dengan NV50. More choices untuk simple letter... eksss aku guna ke?
Wide table (yang tak berapa wide tuh) dah ada sekali, darning foot pun included. Overall.. its a good buy

Opss.. Kalau ada yang tertanya2 kat mana saya nak sumbat yg ni... Actually, NV90e and NV50 telah pun selamat berada di kampung. Udah sedekah kat adik untuk dia continue jahit telekung di kampung, so dengan kehadiran pendatang baru dengan izin ini, takde lah menyemak bilik jahit pun. (alasan rindu kat NV50 n NV90, maka ku angkut NV950)

Pelik tak? Kalau nak beli henpon baru arituh punyalah liatnya... bajetnya tight benor, angan2 nak cari yg less than 1k ahaks.. (but takper.. nasib ada orang sponsor). Tapi bab beli mesin jahit ni laju jer... pejam mata jer... dah dapat seketul (aishh magic sungguh).. cer suruh saya beli handbag harga 500 hengget, maunya setahun dulu mokcik pikior, baru boleh buat decison hahaha. So setiap orang tuh ada minatnya sendiri kan.... (jangan salahkan saya kerana memiliki banyak mesin jahit huhu)

Ok.. ada tak kawan2 yang tengah cari mesin jahit yang simple dan bajet kecil2an shj eks? Kat kedai saya beli NV950 ni diorg buat clearance model lama Brother LS2160 dengan harga RM450.00 sahaja(harga asal RM599), memang cukup murah dah tuh kalau setakat nak jahit baju sendiri dan anak2 or buat tampal kain koyak ke kan (tapi saya tak pernah guna, ok ke tak saya tak pasti plak).
Pinjam gambor kat google jap eks
Kalau berminat email saya yer.. nanti saya bagi no. phone kedai.. anda boleh tengok sendiri.

إلى اللقاء و مع السلامة 

Regards;
 

32 comments:

  1. hahhaha. kalu dah hobi benda lain berkira nak kluar duit tapi ab mesin takde tangkai jering pun hancur. sama la kite

    ReplyDelete
  2. welcome to the club..mesin ni dah byk berjasa kt sy setakat ni..jahit bag, jahit quilt comforter semua saya dah belasah guna mesin ni...eheheh...sulam2 stop dulu kisahnya malas nak tukar2 tapak..tunggu my new PE770 sampai tgh bln depan baru sambung menyulam kot...towel dan pattern applique dh kumpul byk ni ehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole bagi saya detail seller PE 770 x?? berminat utk beli
      saya da contact a few brother seller but they informed PE770 belum masuk market Malaysia.. boleh bantu saya?

      Delete
  3. Melor.. hahaha.. hanya org yang seangkatan jer yg paham kan

    Sonice.. wah angkat jugak PE770 tu yer... saya ni menyulam suam2 kuku jer, itu yang kurang berminat nak angkut PE tuh. Kang jadi tukun jadian plak.

    ReplyDelete
  4. wahh kak 499 mesin jahit saya tu..saya beli yg tu la rasa nyesal pulak..hahaha..dah 2thn mesin tu..meragam je keje dia..jahitan kejap rapat la kejap jarak la..berkedut la..bagai la..nak mesin jahit macam akak gak la...wish list nak beli mesin jahit tepi overlock ni..hihih

    ReplyDelete
  5. Yaati.. oo camtuh plak yer. Akak tak pernah guna tapi rasanya mcm ada jer member yang pernah guna ok jer. Maybe Yaati kena bawa g kedai balik dan servis mesin tuh kut.

    ReplyDelete
  6. Waaaa...jelesnya..nv950 tu ad lagi tak dgn harga tu?

    ReplyDelete
  7. NoEn.. NV950 tuh memang masih ada stok RM1999.00, nak angkut satu jugak ke? hihihi

    ReplyDelete
  8. akak!!!!!rasa mcm nk lompat bintang jer...kedai dia kat mana kak? leh suruh my hubby g tinjau

    ReplyDelete
  9. Noen... akak dah email. Nanti cakaplah akak rekemen ok. kalau pakai cc dia tak charge pun.. so boleh minta jugaklah hihi. sbb kat tempat lain, rege ni bolehn ngan cash jer. CC diorg charge

    ReplyDelete
  10. Mila, sy pun tak lah minat sgt menyulam..tapi sy percaya, minat akan timbul kemudian bila dh ada mesin menyulam nanti..yang penting sekarang rembat dulu sebijik sementara boleh dpt harga murah ckit ni...kalau tak beli takut menyesal pulak eheheh

    ReplyDelete
  11. SoNice.. hihi.. ada betulnyer tuh. Cuma satu lg saya dok pikior nak guna converter semua tuh.. kalau rosak plak nak hantar mana plak eks... apa pun dgn rege tuh memang worth buy. rasanya 60% less that the market price kat malaysia ni kan. awatlah mesin jahit kat malaysia ni mahal sgt.. tax tinggi sgt ke apa

    ReplyDelete
  12. koleksi mesin jahit? wow... ;D

    ReplyDelete
  13. Mila,converter takde masalah kat sini ada jual cuma nak step down power supply mesia dr 240kV ke 120kV je..yg ni sy heran kenapa M'sia punyer voltage power supply lagi tinggi dr US nun..
    kalau rosak boleh hantar kat mana2 kedai mesin jahit tapi kena bayor le since warranty dh void ..tp kalau beli kt mesia warranty setahun je jaranglah mesin nak rosak time tu...ehehe..yg kt mesia ni dia jual mahal sbb dia pakej sekali ngan software.nv950 pun seblm ni harga rm4k kan, pun pakej ngan laptop acer...since kebykan dah sedia ada laptop sebab tu kot brother jual mesin NV950 half price..sebab jual mesin je tanpa laptop....pi mai pi mai lebih kurang je..eheheh

    ReplyDelete
  14. Thanks Shida... kut ada hati nak tambah koleksi jugak nnt hihihii. Tunggu kontena 5 or 6 ke kan..

    ReplyDelete
  15. Org yg panjang akal biasa dapat membezakan yg mana satu keperluan dan yg mana satu keinginan. Sebab itu nak beli handbag/hp tu sekadar keinginan Mila tolak tepi... ini yg jadi berkat Mila - kakak salute.

    ReplyDelete
  16. Wow, mesin baru. Tambah laju kak Mila jahit lepas ni. :)

    ReplyDelete
  17. Owh..akak!! baru nak tnya akk mana pergi nv50 tu :)
    Kalau ayu beli baru, ayu teringin yg tambah saiz hoop. Tapi belum keperluan lagilah. kalau betul2 fokus pada sulam boleh lah angkut yg saiz hoop besar.
    Betul kak, kalau kain pun semeter 30-40 tu selamba lagi beli. Inilah kalau dah hobikan, tapi beli yg ni takpe kak. Nanti dpt pulangan balik. Beli hangbag, takdelah pulangan..hehe.

    ReplyDelete
  18. Kak..ni yang harga asal dia 4k tu ek kak? Aiseh... meleleh air liur ku....

    ReplyDelete
  19. MamaD... yup harga asal n harga lamanya RM4k, tapi rege baru sekarang ni RM4.3k

    ReplyDelete
  20. Salam. Boleh email kat saya kat mana beli: noorhazaida.rahman@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Salam kak. Sy berminat nak beli mesin ni. Boleh akak email kat sy mana nak beli: asyikinhazam@gmail.com.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  22. Saya pun berminat nak beli mesin jahit mcm ni...boleh kongsi dgn saya juga kedai mana jarga murah ni? ni emel sy violet_putri89@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Ado lg ke promosi tu?email kat saya intan.juhaina@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Ado lg ke promosi tu?email kat saya intan.juhaina@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Email saya jugak kat mana beli wrumaizah@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Email saya jugak kat mana beli wrumaizah@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Ada lg ke promosi tu email sy bole anne.aizat@ymail.com

    ReplyDelete
  28. kawan2 yang berminat, sila call Saran 017-2666440 kalau nak tau detail k.
    Kedai ni kat Diamond Square kat Setapak

    ReplyDelete

Love your comments...