Followers

Thursday, May 23, 2013

Thursday Talk..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Happy Thursday kawan-kawan..
Aishhh ngantuk benor saya hari ini... rasa macam nak pejam jer mata ni
Gara-gara nak menyiapkan order 'customer' saya ni lerrr... 
Customer sorang ni memang very special, kalau tak buat kang muncung 10kaki molotnyerrr :-P

Ini adalah untuk Ustaz dan Ustazah di sekolah agama, untuk cikgu dan cikgi sekolah kebangsaan saya belikan chocolate Cadbury bar jer... just ikat reben and its done.
Tapi untuk ustaz sekolah agama ni dia takmo ler plak, sebab takut coklat tuh cair.. dah sekolah petang kan...

Honestly... first time embroidery guna NV950, dah tuh nak kena adjust2 thread tension dulu baru ok. Tak macam NV90 arituh... tension benang tuh dah ok, so tak perlu ubah2 lagi dah...(emb sahaja kan!).. dah tuh urgent plak tuh... arini dah nak bagi kat ustaz aish.. aish... dah ler umi ni freshie jer dalam sulaman tuala nii
Kalau zoom dekat2 skit sulaman tuh banyak jugak cacat celanya tau... fuhhhh (lap peluh-ekss tapi bukan dengan tuala tuh yer hihi)... baru masuk preschool embroidery work niii :). Nak kena sulam tuala sendiri dulu niii..

Dan ini plak telekung yang dah siap
Gambar atas tuh without flash I guess..
Tapi actual colour sama jer atas dan bawah..

Harap Damia dan Basyirah gembira dengan telekung ini yerr.. Rajin2 solat tau

Eh eh!! esok cuti kan.. (Saje jerr tuh wat2 lupo hihi)
Bestnyer tak sabar nak bercuti...
Destinasi kami kali ini adalah... nun di selatan semenanjung huhu.. 
Orang selatan ada nak jumpa I (bajet mokcik glemer sangat ler tuh kakaka)

OK selamat bercuti semua yer..
Akhirukalam
Jom kita lebihkan selawat hari ni

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 

وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم


Regards;
 

6 comments:

  1. saya pun tgh gigih practice kat towel w/pun towel tu dh buruk...kiki...hb baru cari benang sulam...ade la dekat 10 ketul dia beli...sy xpandai digitize sendiri tp hb macam dh boleh...

    sy perasan kalau guna benang biasa tension kene 5-6, kalau guna benang sulam tension kene 2

    ReplyDelete
  2. Noen... betullah.. semalam akak try kecik besarkan tension benang. Rasanya kalau sulam kena antara 2 3 gitu baru OK, baru benang bawah tak naik ke atas. Sebelum ni tak pernah usik tension benang NV90 hihi..

    ReplyDelete
  3. Wah...sulaman segera namanya! Pasni senang dah... hihi...
    Ke selatan? Gi legoland ke kak? Selamaat berjalan2... =)

    ReplyDelete
  4. ya.. puan mila dah terer wat sulam.. t kita bagi imej muslinah tu untuk awak pilih ya...

    ReplyDelete
  5. ya.. puan mila dah terer wat sulam.. t kita bagi imej muslinah tu untuk awak pilih ya...

    ReplyDelete

Love your comments...