Followers

Friday, May 03, 2013

Jom kiterrrr

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Jom hafal doa ini..

يَاحَيُّ يَاقَيُّوْم بِرَحْمَتِكَ نَسْتَغِيْث أَصْلِحْ لَنَا شَأْنَنَا كُلَّهُ اَللَّهُمَّ لاَ تَكِلْنَا اِلَى أَنْفُسِنَا طَرْفَةَ عَيْن
(Wahai Dzat Yang Maha Hidup dan Mengurus hamba-Nya… perbaikilah semua urusanku dan janganlah Engkau serahkan urusanku pada diri ini meski hanya sekejap mata)

Hasil kerja sebelum say hi hi good bye to my NV90e :P
The pink strawberry

Kalau buat pencilcase for boy sangat ok dengan tema kereta ni kan..
Tapi pemilihan warna yang agak kurenggg.. tenggelam tayar kete tuh dalam lumpur :P

Selamat bercuti dan selamat mengundi buat semua rakyat Malaysia yang berumur 21 tahun ke atas.

Jangan tak mengundi tau... for me mengundi tuh adalah satu kewajipan, sebagai tanda kesyukuran atas nikmat kemerdekaan negara kita. Saya sentiasa ingat kata2 seseorang (yang saya tak ingat siapa).. masih ada manusia yang terpaksa bayar kertas undi mereka dengan darah - berjuang untuk memerdekakan negara mereka- jadi kita yang dah merdeka ini sudah semestinya bersyukur dengan peluang yang ada... huhuu sangat patriotik saya harini kikiki.

OPsss.. kereta hijau kat atas takde kaitan dengan parti politik yer wakaka.. kebetulan sambung sulam kereta selepas sulam strawberry tuh. Saya ni golongan atas pagar.. bagi saya tak de gunanya nak fanatik mana2 parti.. setiap dari mereka ada kelemahan dan kelebihan masing2. Siapa yang saya pangkah biarlah Allah sahaja yang tahu.
Ngundilah kiter.. jangan tak ngundi yerrr

Till then..
..والسلام عليكم

Regards;
 

10 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan Rumah,
    Cantik.. berkenan tengok..
    Kami dah mengundi pos 28/4 lepas.
    Semoga semuanya baik2 belaka kelak.

    ReplyDelete
  2. selamat mengundi kak..

    kenapa hai hai good bye pada mesin jahit tu kak???

    ReplyDelete
  3. Nurzakiah & Fizah.. jom jom...

    Ibu Sham.. yang diluar malaysia ngundi on 28th kan... Apa pun keputusannya.. moga ianya yg terbaik untuk kita semua

    MamaD... Selamat ngundi jugak..
    Abang NV90 akak tuh nak dihantar balik kampung. So that adik akak boleh jahit telekung tuh kat kampung... dok kat sini kesian plak dia dok rumah memanjang hahhaa... tapi Izzah mmg suka hati sebab tak perlu g nursery

    ReplyDelete
  4. Strawberry tu manis dan cutelah mila..

    ReplyDelete
  5. laaaa dh xde la nv90 akak tu ye? ade pengganti yg baru ke? hehe

    ReplyDelete
  6. Kak Zakie... TQ TQ.. eks reread balik.. strawberry ke.. or mila yg manis tuh kikikiki...

    NoEn.. kosong jer bilik jahit akak tuh. tinggal hi-speed n serger jer hihi.. bye bye NV90 n NV50.. waaaa rindu gitu..
    Pengganti hanya dlm hati jer.. lom ada allocation lg hihi

    ReplyDelete
  7. Wah...lepas ni tentu cik janome ambil tempat itu abng2...hehehe

    ReplyDelete

Love your comments...