Followers

Thursday, October 28, 2010

I catch uuuu

Eversince I saw K.Dee's posting on her new thread catcher, I know that I need this too for my sewing corner.

Coincidentally, sama pulak dengan tema Jom Jahit this month. So boleh memeriahkan lagi jom jahitler nampaknya.

Pada musim2 exam akhir tahun niii.. Izzah tido awal, semalam by 10pm dah tak sedar diri dah, so bolehlah saya memulakan projek hahaha.. kiranya dlm 2 jam jugaklah nak siapkan semua niii.. tadaaaa
yang simple simple saja..
tapi bila compare with Kak Dee punya.. huhuhu teringin nak ada yg berpatchwork camtuh plak hahaha

rasanya macam terlebih besar plak box tuh.. aduiiii bole isi mcm2 tuh.
Opss lupa nak bgtau... I used my new tools in d house.. KAM snap pliers with snap button.

Rasanya mcm kena buat satu lagi ler.. jiran sebelah jelezzz..



Regards;

19 comments:

  1. salam kak mila,
    cantik3.... ok tak guna trim catcher tu.... masa menjahit ada gangguan tak..... rasa cam nak buat jugaklah...heeee jeles tgk org buat....

    ReplyDelete
  2. Azura.. sejak letak semalam lom cuba jahit fabric yg besar lg. kalau fabrik yg kecik2 jer no problem jer

    ReplyDelete
  3. uits....cun ler...produktif.huhuhu...kita pulak dok tenung baju kurung nih..ala dah malas nak jait baju skg nih..

    ReplyDelete
  4. bukan overlocker tu ada tread catcher dia ke? kenapa pakai kotak biskut tu? ops, lari topik, tread catcher nice! :)

    ReplyDelete
  5. SClover.. saya pon ada sepasang baju (ipar kasi) ingat nak buat utk raya haji, tp tak jugak dgunting lg.. malas sbb lambat siap hahaha

    Kak Rozi... overlocker tuh mana ada thread catcher, yg brother nyer jer yg ada thread cacther, yg singer mmg camtuh jer, saya guna kotak biskut tu jer hahaha.. dah penuh buang terus ngan kotak2.. terlabih rajin kikiki

    ReplyDelete
  6. Mila, tahniah... cantik tu... makin cantik kalau buat utk jiran tu gak.... to match up.... Selamat menjahit!

    ReplyDelete
  7. mila,,,idea yang bagus gak tu ada tong sampah sekali....ermmmm...future project now nak wat jubah anak dulu...hihihi

    ReplyDelete
  8. nak buat tapi taderk sewing corner lagi nak letak thread catcher kat meja sewing..ahahah..meja sewing pun kiter taderk.. takpe la..admire je la yang mila punye

    ReplyDelete
  9. I like it! I want to make one also.

    But have to finish my patchwork bag dulu.. since I am like you can't wait to see the end result.. :)

    ReplyDelete
  10. Kak dee.. in process nak buat untuk jiran tuh hahaha. tu yang termimpi2 nak buat patchwork jugak mcm kak de

    ReplyDelete
  11. Nieyza.. agak2 lepas ni kurang skit kerja2 mengvacum bawah meja tuh hahaha

    ReplyDelete
  12. tomei.. asal ada sewing machine jer mesti bole nyer guna thread catcher niii, tak perlu ada sewing corner.. jom ler join jom jahit sekali lg

    ReplyDelete
  13. Anic.. I always promise myself to finish first anything in progress.. then can make new thing. If not bakal menambah koleksi dlm basket UFO ler nampaknya

    ReplyDelete
  14. bestnye ada thread catcher.. teringin le pulak...

    ReplyDelete
  15. Mila, I tot I sorang je ada bakul UFO... rupanya ada gak orang lain yg ada bakul UFO nih ek...

    ReplyDelete
  16. This is a very good principle to follow.. Me too trying hard to hold on it.. :) not always successful.

    ReplyDelete
  17. Rosh.. jom join jom jahit..

    Kak Rozi.. I follow ur concept ler ni hikhik

    Anic..to tell u the truth.. me too.. but trying hard to avoid it..

    ReplyDelete
  18. mila.. pantas nya awak buat.. kemas betul la.. jeles tgk :) tak sabar nak siapkan kitanya pula

    ReplyDelete
  19. hi mila... cantik trim catcher tu. saya memang penat dok vacuum bilik lepas habis projek :p...
    utk lockmnachine tu pun is not a bad idea!!...

    ReplyDelete

Love your comments...