Followers

Wednesday, December 21, 2011

Door Gift???

I was making this for the first time last night..

A pocket tissue cover

Agak2 kalau buat doorgift untuk kenduri kahwin, does the receiver appreciate it? Maksud saya, adakah ianya akan digunakan instead of di buang sahaja... Any opinion?

Actually I am thinking of making hundreds of this for my sister's wedding this coming February. Maybe attching a "Thank You" label to it or else their name n the wedding date.. aggghhhh too many things in mind but too liltle time to do it.

Regards;

18 comments:

  1. rasanya kalau buat coin purse yg simple lagi ok kot..sebab ada org bukan jenis bawak pocket tissue ni..the worse case ada yg tak tau pun kegunaan tissue cover ni..just my 2cents opinion..

    ReplyDelete
  2. Shieda, appreciate your view. Terfikir jugak, kalau lelaki yang dapat ni offcourse tak digunakan betul tak. Coin purse mmg good idea tapi complicated nak wat hahahaha. Satu lagi... yang readymade pon banyak.

    ReplyDelete
  3. Kalau saya, simpan/guna yg blh guna, buang yg saya x guna.. so selalunya kalau org bagi bunga telur tu, saya mintak maaf la terpaksa dibuang, kalau x anak2 buat main jer, tercucuk sana sini...kekadang kesian kat empunya majlis, beli mahal2 pastu kena buang... kalau yg mcm ni at least ada kegunaan, saya simpan/guna...

    ReplyDelete
  4. Bieha...kos bunga telur mmg mahal ler sekarang ni, even buat sendiri pon, kos tak kurang dari 2 henggetlah satu, itu design yg cikai2 jer tuh. dan mmg akan dibuang je kan...bahaya jugak untuk budak2. tgh fikir2 jugak lg ni apa yg boleh disumbangkan untuk bakal pengantin...

    ReplyDelete
  5. suzie pon tengah cari idea untuk door gift adik suzie jugak..sama kes ngan akak..tengah pening..ingat nak wat beg kecik2 then dalamnyer isi air kotak and cake ker... then untuk kids wat beg lagi kecik untuk isi gula2... tu idea suzie la... and bila tengok sample blog kengkawan..macam2 pattern la pulak..penin lagi..

    ReplyDelete
  6. Salam Sejahtera ...
    Blog yang menarik ~~~

    ReplyDelete
  7. Liza suka apa -apa yang praktikal. Kalau akak buat strap with d-ring atau swivel, dah boleh jadi keychain utk gantung kunci :) Mudah dan cepat nak buat :)

    ReplyDelete
  8. Suzie... idea dah satu.. nak mengerjakan idea tuh dah satu hal kan.. hahaha

    HAssan.. TQ

    ReplyDelete
  9. Nomaliza... really good idea. kiranya doorgift unisex kan.. laki or pompuan boleh pakai. plus tak mahal sgt kos nya. akan dipertimbangkan niii

    ReplyDelete
  10. X de idea pon leh komen jugakan?....hehehehehe

    ReplyDelete
  11. x de opinion la cause out of loop of wedding trend kat Mesia la ni.. just consider whether it would be worth your time or not to whip up all this.. byk tu nak buat..

    ReplyDelete
  12. I like the tissue holder idea, tapi the gentlemen probably won't need it. I think the key chain is a good idea. Something like this:
    http://www.theidearoom.net/2009/08/fashionable-fabric-key-chains.html

    Another one which should be useful for anyone is Fabric Coaster:
    http://www.makeit-loveit.com/2009/07/fabric-coasters.html

    Happy searching for ideas... :)

    I would be overjoyed to receive something useful and handmade..

    ReplyDelete
  13. Mila. ..saya ada juga terima tissue cover ni tapi x guna pun...banyak pula tu.buat tote bag ok juga...man pun still boleh guna....

    ReplyDelete
  14. Sue.. sebenarnya wedding gift mcm bunga telur tu pun handmade. Cuma lately ni orang jarang bagi bunga telur dah. And now ramai jugak yang bagi makanan mcm kerepek instead of brg2 mcm potpurri etc (non-edible)

    ReplyDelete
  15. TQ Anic for the link. I also found out this link while searching for keychain tutorial
    http://www.livingwithpunks.com/2011/06/sys-whimsical-key-chains.html

    really easy right...

    ReplyDelete
  16. Suzie... tote bag tuh kalau nak buat takat 10 pieces bolehlah hehehe.. kalau 100 pieces, mokcik pengsan dulu wakaka. maybe kalau guna mesin industri bolehlah laju skit, dgn NV50 tuh mmg berkulat lerr

    ReplyDelete
  17. Mila, buat keychain pon ok. Pernah terpikir nk buat utk adik kalau dia kawin nnti. Or maybe pouch kecik tomei drawstring... kalau pakai zip tu leceh nk buat... almaklum ler, masa x mengizinkn... kalau dpt order riben siap print nama mcm kucinpurple buat tu lg best. Blh attach kat doorgift tu. Msti adikku terharu sbb kakak tlg sponsor... hehehe...

    ReplyDelete
  18. Mila, the key chains are so cute...

    shopping bag pun good idea. pun yang simple tapi will use up lots of material...

    ReplyDelete

Love your comments...