Followers

Monday, December 19, 2011

Oh My Telekung...

Saya ada cerita pasal belajar buat telekung kat sini dulu kan
Saya belajar ngan Kak Zai kat sini... siap ada gambar saya lagi tuh hehehe..

Telekung tuh terus jadi WIP sebab banyak benar aktiviti cuti sekolah, kesempatan untuk menjahit tuh memang ada tapi tak boleh nak concentrate.. dan hari ini tadi, balik jer dari office, terus buka NV50 dan taddaaa.. dah siap pun muka telekung nii 

Sungguh selesa sekali.. walaupon tanpa anak telekung.


Pertama kali jugak membuat loop tuh as simple as ABC dengan kehadiran my new tool in dhauz niii.. its a loop turner. bukan takat to turn the loop, tapi nak masukkan elastic pun senang saaaanggatt..

banyak lagi new tools yang saya beli Jumaat lepas.. ni dia...

Beli di mana? Mana lagi kalau tak di CW... minus the 20% discount memang berbaloi2.. loop turner tuh berharga RM6 jer, and after discount only RM4.80... dannnn will be back for sure, before the year end. Ada sesapa nak kirim?


Regards;
 

32 comments:

  1. wah..loop turner tu mmg murah sgt..sebab penah jumpa kat kedai jahit kt bangi dia jual sampai RM19...
    yang pembaris tu apa nama sainstifik dia ye?berapa rm?

    ReplyDelete
  2. wah.. kagum kagum.. i masuk jarum pun belum tentu pas :)

    ReplyDelete
  3. Mila....kak Zai pon join kelas menjahit telekung dgn Tyha sabtu baru2 ni.Cantiklah telekung dia.I Wish I can make beatiful telekung like you in the future.Yang belajar tu mcm telekung x siap je...sana sini x sempurna...hehehehe.Cikgu yang ajar ok...anak murid yang main2.Kalau pi lagi kedai jahit tu nak kirim loop leh?

    ReplyDelete
  4. Shieda, tu laaa saya pon pernah tgk sebelum ni dlm belas2 jugak. Yg ni 6 hengget, ingatkan no discount, rupanya ada jugak.

    pembaris yg depan tuh French Curve, senang nak buat lengan baju, rege RM39 kalau tak silap. Quilting ruler tuh sajer jer tambah koleksi, yg kat rumah tuh 24x6 inch, yg ni 9.5x9.5 inch. senang nak potong saiz kecik2

    ReplyDelete
  5. Tyha... first time kalau wat salah silap sana sini tuh biasa jer. Semalam jugak saya alter muka telekung yg sedia ada, dah siap baru perasan lace tuh terbalik hahaha.. lantak ler labu, daku pakai sendiri. dah abih praktis baru boleh buat untuk org lain..

    ReplyDelete
  6. mamasyitah.. CW tuh craft world kat SS2

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM SS2,kt shah alam ke sis,ade tak jual gunting electronic tu

      Delete
    2. SALAM SS2,kt shah alam ke sis,ade tak jual gunting electronic tu

      Delete
    3. SALAM SS2,kt shah alam ke sis,ade tak jual gunting electronic tu

      Delete
    4. SALAM SS2,kt shah alam ke sis,ade tak jual gunting electronic tu

      Delete
  7. Dah lama teringin nak belajar jahit telekung tapi tak pernah jumpa kelas...gombak jauh lah pula ...

    ReplyDelete
  8. Mila...betul2. Ingat sabtu ni adik datang nak soh dia test. Dan repair terus.Hehehehe.jawabnya kena jahitkan adik beradik bagi habis baru leh ambik upah jahit untuk org.Mila...serius ni nak kirim loop tunner tu.nanti Tyha bank-in duit.

    ReplyDelete
  9. Suzie.. dengan kak zai tuh senang jer nak deal, asalkan masa kita n dia match boleh je dtg rumah dia belajar, itu yg best tuh. tak jauh benor tuh suzie, area KL selangor jugak hehehe

    ReplyDelete
  10. Tyha, nnt saya belikan yer. bayar COD lah, awak boleh jer singgah rumah saya ambik kan, takat belakang Giant Bt Caves tuh jer...

    ReplyDelete
  11. Ok...nanti dah ada bagi tahu ye...Tyha ambik.Tq.

    ReplyDelete
  12. i have been wanting to go to CW... must do it this weekend..

    ReplyDelete
  13. Kak,
    Loop turner tu jenama apa? Saya tengok dekat epal store jenama MIYABI harga RM29.00.

    ReplyDelete
  14. Tyha.. ok nnt saya dah beli saya inform

    Anic, u should... with 20% discount memang berbaloi baloi

    Suri, takde jenama n tak tau made in apa... tp tgk mcm takdelah akan jadi bengkok ke apa, ok jer.

    ReplyDelete
  15. salam mila... rasa cam nak kirim beli ruler bentuk F tu la.. heheh aritu baru nampak cara nak gunanya.. tapi kalau kirim, camne nak pos.. boleh ke?? saya kat JB.. aritu g x perasan lak ruler tu...

    apa2 nanti inform k.. tq mila

    ReplyDelete
  16. Umi Eca.. saya dah email.. apa2 confirm nnt yer

    ReplyDelete
  17. Saya pun baru lepas belajar jht telekung with the gang, including K Zai skali sabtu lepas... telekung dah jadi, tapi sebab kain yg diprovided kan tu x brp nak cukup, so jadik sentengla... ingat nak sambung bg labuh skit, tapi yg Fasha, si kakak ni dah nampak dulu, dia mintak jadikkan telekung dia.... oklah... nanti blh jahitkan yg lain utk diri sendiri... nanti saya upload dlm blog saya gmbr telekung tuh...

    ReplyDelete
  18. Bieha.. dengan GMJ ke? saya selalu ketinggalan ngan GMJ ni, dah jarang masuk FB, nnt share kat blog yer. teringin jugak nak tengok... nnt kita boleh share2 our experience

    ReplyDelete
  19. bestnya dah ada french curves tuu.. nak kirim french curve n loop turner tu. email saya price+shipping.. kuantan. sakinah_hisyam[@]yahoo.com ;D

    ReplyDelete
  20. bercadang nak buat telekung baru utk anak-anak...bahagian lapik dahi tu guna kain special ke atau kain yg sama jugak dgn bahagian lainnya?

    ReplyDelete
  21. Nai.. saya dah email eks.

    Maisya.. kain yang sama. in fact mmg agak senang buat telekung ni, so kalau pandai menjahit tp nak upah orang plak untuk muka ni mmg tak berbaloi2

    ReplyDelete
  22. Mila, i ada voucher cw tp x tau la bila nk pakai sbb x tau bila la nk p KL... rasa mcm nk buka kedai sendiri jer kat sini.... hehehe... Berangan besar nih!

    ReplyDelete
  23. Rosh, CW ada voucher eks. aishhh tak pernah plak dapat voucher..

    saya selalu shoppin kat situ masa sale akhir tahun ni jer. lain2 hari maunya kopak kalu kesitu selalu hahaha.

    ReplyDelete
  24. mila, jd member cw x? masa shopping hr tu dpt disc. voucher 25% off selected items tp dr 2 Jan-29Feb 2012.. suruh dtg lg ler tu... hehehe...

    ReplyDelete
  25. Salam I mmg berminat nk belajar menjahit telekung..pls email me intansuhana@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Salam I mmg berminat nk belajar menjahit telekung..pls email me intansuhana@gmail.com

    ReplyDelete

Love your comments...