Followers

Friday, December 02, 2011

Its "me" time

Its 2nd day of December today..
I am happy and soo happy.. why?
kerana saya dah siapkan segala tempahan quilt yang ada dan untuk bulan ini, saya dah reserve untuk projek2 jahit untuk diri sendiri. Yup..  I am closed to any order.
Tapi kalau ada yang kata tak kisah siap akhir January, saya ambik je lah kan. Tak baik hampakan harapan orang.

Semalam first time buat refashion jeans Izzah, rasanya dah almost 3 years dia pakai jeans tuh, dah singkat sangat dah. Kebetulan hubby belikan saya jeans few weeks ago, dan agak panjang, so I cut it. Lebih nya tuh sambung kat jeans Izzah hehehe..

Jeng jeng...

Pelik tak eks.. alah.. fesyen kan wakaka.

And here is my scrap in kaleidoscop (did i spell it right?) pattern.. I need a new cushion cover then..


I used a paper piercing method to sew all the scraps...

here is another scrap project, scrap in hexies, also using paper piercing method..  nak jadi apa agaknya..  I dont have any idea yet.


Happy Friday everybody..

Want a fabric for craft, visit mine here , I am giving a free posting.
Regards;
 

6 comments:

  1. Cantik refashion tu tapi anak-anak saya selalunya jeans dah teruk benar ...memang pakai betul2...

    ReplyDelete
  2. I like the renewed jeans, great idea..

    Happy weekend and sewing.. :)

    ReplyDelete
  3. Suzie... maybe Izzah ni bukan jenis lasak kut, kekadang dah pakai 3 4 tahun, still ok lg. kekadang bg kat orang jer sebab sayang nak buang jer

    ReplyDelete
  4. Thanks Anic.. Happy sewing to u too

    ReplyDelete
  5. Bestnya, sambung jeans tu. Tak nampak pelik pun, kak Mila. :)

    ReplyDelete
  6. Seluar jean tu kalau gantung kat kedai mungkin nampak pelik sikit, tapi bila izzah pakai, nampak okey jer.. :) fesyen... tengok2 nanti ada org follow kak.. hehehe.. :)

    hexy tu nampak menarik kak... :) kalau banyak buat scrappy blanket pun cantik.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...