Followers

Tuesday, December 13, 2011

Soft toy for baby Azeq

Just come back to work, masih terasa penatnya.
Penatnya kalah bercuti-cuti Malaysia ke Langkawi or Sabah.. padahal cuti2 Malaysia at home jer hahaha.
Actually kami mendapat kunjungan dari tetamu2 dari Kuching, my mother in law plus my sister in law n family.
Yang bestnyer time ada tetamu camnilah saya tumpang sekaki shopping hahaha.. kalau tak, memang payah nak jejakkan kaki ke Jakel or Mydin area Jln Masjid India sana, or even Pasar Malam hari Sabtu di Jln TAR tuh, tapi disebabkan tetamu2 saya ni suka nak kesana, maka dengan senang hati.. jommmmm kita ronda.

Sempatlah saya bershopping kain2 untuk buat tudung, denim fabric tuh. Dulu2 bukan main mahalnya, sekarang dah RM15 jer semeter. Kain2 cotton pon agak murah, boleh dapat dengan RM6 semeter. Tak pastilah harga sebelum discount yang di paparkan tuh betul ke idok.

Dan projek jahit saya pon tergendala, tapi dalam sibuk2 nak memasak dan jugak melayan tetamu, sempatlah saya menjahit yang simple2 jer niiii..
soft toy untuk si baby Azeq

Beach ball pattern tuh dapat kat sini
Cube tuh saya trial n error jer. The first cube saya buat 5 inch x 5 inch.. besar sangat plak. Second cube tuh 4 inchx 4 inch. Ingatkan nak buat 3 inch x 3 inch, tp dah tak sempat ler plak.


Challenging jugak untuk matchkan fabric tuh, ye lah... for baby mestilah warna yang terang2 kan

Here is baby Azeq

Kakak Izzah memang suka sangat ngan baby Azeq niii

Suka dukung sana sini, suka bagi baby susu, suka tengok baby mandi hahaha...
Now, bila baby Azeq dah pulang, kakak nangis sorang2 tengah malam dok teringatkan baby Azeq. Kesian kakak kan.

Till another story.. bye

Regards;

14 comments:

  1. alahai...comelnya baby azeq tu... :)

    berkenan la kat beach ball tu..:) thanks for the link kak!

    ReplyDelete
  2. Saya pun ada tetamu .tapi 1 mlm je.masa awal cuti sekolah hari tu ramai...lega rasa .tapi rezekikan orang berkunjung rumah kita...
    comel la beach ball ...kesian akak izzah...baby azeq dah balik

    ReplyDelete
  3. Comel baby Azeq. Kesian kat Izzah. Seronok melayan sedara yang datang ke rumah, kan kak. Sebab dia orang mesti nak gi jenjalan. Kita pun boleh tumpang sekaki. :)

    ReplyDelete
  4. azeg is so serious..but handsome..hihihi.kak mila , bila lg nak ke kuching?

    ReplyDelete
  5. Haahha, I myself pun gitu... suka sgt kalau adik dari penang tu dtg, so ada peluang la nak g Jalan TAR tu ronda2 takpun ke Zouhua tu...kalau x memang susah nak ajak en suami pegi...
    Anyway, kedai kain koten yg RM6 semeter tu kat kedai mana? Ok tak regenya... ish rasa mcm digeletek jer nak g sana carik koten yg cun2 tapi affordable....

    ReplyDelete
  6. simple2 xde2 masa pun 4skali siap...bgs btol.. :)

    ReplyDelete
  7. MamaD.. lepas ni bolehlah wat projek fabric beach ball untuk baby baru plak eks hehehe..

    ReplyDelete
  8. Suzie.. seronok kan ada tetamu ni, walaupon penat.
    kakak Izzah tengok baby azeq kat skype je lah nampaknya

    ReplyDelete
  9. Yati.. tu lerr.. kalau sendiri nak g shopping payah skit. hari cuti lebih suka memerap kat rumah jerr

    ReplyDelete
  10. Lisa, cuti sekolah ni tak balik kuching nampaknya... dah orang Kuching kesini..

    ReplyDelete
  11. Bieha.. cotton RM6 semeter tuh kat Jakel. saya beli yg sevenberry nyer.. cari2 corak lain banyak yg nipis skit. sevenberry nii tebal..

    ReplyDelete
  12. mamasyitah.. simple jer ni. kejap jer boleh siap. tak percaya? trylah hehe

    ReplyDelete

Love your comments...