Followers

Wednesday, May 25, 2011

Cloth Pad.. Pantyliner : The 6th Version

Introducing my new cloth pantyliner in d'hauzzzz

its actually from this pattern, dah lama print, tapi belum terbuka hati nak try.. rupanya senang banget. Dah tuh, chomel plak... dah tengok ramai orang buat pattern ni, baru terkedek-kedek nak buat wakaka. I am using flannel for these two

Dah tuh syok plak buat pattern niii..
yang ni saya gunakan flannel/cotton as backing, top dengan bamboo fleece dan bamboo jersey. Actually tersalah beli, nak beli bamboo velour, tapi ter order jersey plak. But no regret, bamboo jersey nii ala2 t-shirt, and so soft as compare to fleece or velour. Sangat sesuai as top, next to our skin.

I added embroidery stitching, tapi belum berani buat contrasting colour, nampak sangat herot nyer nanti hahahaha
BYEEEEEE
Regards;

4 comments:

  1. wow.. so hard working.. you sewed so many.. i think the bamboo jersey as top would be very comfortable. i have bought some jersey and thinking to use that as top..

    ReplyDelete
  2. Anic, it's so soft and wont be like flannel, berbulu2 after wash. love sewing this sebab boleh embroidered the top layer hehe..jahit2 bg melepas rindu to my NV50.. last week tak menjahit.

    ReplyDelete
  3. saya pun ada try buat pattern ni. tapi belum ada can memakainya. betul ke flannel berbulu after washing..

    ReplyDelete
  4. nai... lepas beberapa kali basuh mmg agak berbulu, kecuali kalau guna US designer flannel yg mmg agak tebal ler.. arituh guna jo-ann flannel pon agak berbulu, tp taklah teruk sgt.

    ReplyDelete

Love your comments...