Followers

Thursday, May 05, 2011

Macam tak percaya jer...

Kita sambung cerita T-Shirt yang telah di kerat2 dan di gunting2 arituh yerr..

Taaadaaaa... 

I randomly sew the pieces.. really love it (sorry gambar kelabu asap skit yer)
I heart blue.. really cool right.
Guest how big is it???
its 1.4meter x 2 meter (made from 4 XL Shirt) waaaa.. thought of a small banket for Izzah, but the outcome is a single size blanket... susah rasanya nak percaya.

I dont intend to quilt it, just a simple backing without batting. I know my Izzah very well, she is kind of allergic to thick blanket.. thats why the aircond must be above 22degree..  go green..haha

And here are our craft project for the Teachers' Day.. Izzah was a bit excited with sewing lately. But most of the time she will do halfway.. I am the one who finished it aarrrghhh.. geram betul.

Till then.. byee

*Count down tudung making, finish 10/20 = another 10 to go

Regards;

17 comments:

  1. semua tu buat dgn NV50 je ke mila? cantik!

    ReplyDelete
  2. mila...,such a brilliant idea!!lepas ni.. baju2 petak "pak cik" tu bleh akak kerat2 jugak... hahahah... bleh wat selimut - Gothic Look Blanket !! gitu nanti..

    ReplyDelete
  3. Ita.. yup, dah takde mesin lain dah kat rumah tuh. mesin lama dah bg kat adik hahaha

    ReplyDelete
  4. SClover... nnt kalau akak tension2 wat beg, boleh cool down dengan memotong n mengerat kemeja plak kan hahhaa.

    ReplyDelete
  5. siapa sangka dr 4helai shirt leh b'tukar jd blanket..hoho

    ReplyDelete
  6. Mila, sweet blues.......... lovely!

    ReplyDelete
  7. Mila ...lawanya...syok la kan...banyak tau kemeja husband tapi mcm-mcm colour.ok juga la kan.Pernah tgk macam ni dalam buku Martha Stewart tapi tak pernah la pk nak buat.Bila Mila buat mcm best la pula kan...

    ReplyDelete
  8. Cantik la kak Mila, macam corak dam. :)
    Besar juga tu, kak. Bestnya, jadi selimut.
    Banyaknya buat untuk cikgu tu. Strawberry hanging tu cute. Best kalau ada eyelet puncher ni. Jadi cantik.

    ReplyDelete
  9. salam mila
    cantiknya!!!!!kreatif!!!

    ReplyDelete
  10. salam
    melor dah lama merancang nak buat tapi tak terbuat-buat. kerja kalau bertanguh memang tak jadi. syabas tuk awak berjaya buat tu.

    ReplyDelete
  11. cabtik..bukan sembarang tgn boleh buatnya..mesti sdri sgt berbakat orgnya :-)

    ReplyDelete
  12. besar jugak dptnya ye. Any idea tak nak buat apa dgn kain lebih dari buat baju kurung? Kain yg jenis licin macam tak sesuai plak kalau nak buat patchwork...nak buang sayang lak.

    ReplyDelete
  13. cantik juga kalau buat dari t-shirt ye,ct rasa kalau kain dari t-shirt mesti susah nak jahit.selalunya mcm tu la..sambung punya sambung dah besar saiz jadi nya.
    pandai izzah buat craft,mewarisi bakat ibunya lah kan..

    ReplyDelete
  14. mcm2 idea org kreatif n rajin mcm mila ni..suka tgk... ;)

    ReplyDelete
  15. blanket tu brapa layer akak buat?besar gak dpt yek..

    ReplyDelete
  16. wah.. cantik la kak... kalau susun random mcm ni mmg cantik kan.. takyah pening2 nak susun atur cemaner.. mmg akan cantik jadinya... :) magic....!

    ReplyDelete

Love your comments...