Followers

Monday, May 16, 2011

Noriko bag..

I sew this bag last night, after small party on Izzah's birthday (only three of us with a small cake-itu pon tak habis, camno nak kek besar2 kan)

It's a free Noriko Handbag pattern by LazyGirlDesign  The free pattern is no longer available.

Its really a beautiful bag, and cute also. I enlarged the pattern, still a small bag to me. Tapi bahagian dalamnya  agak besar.. its a square bottom bag.

Original pattern tuh tak pakai batting, tapi saya letak jugak batting nipis, nampak kukuh skit beg ni


And here it is my new sew hip, May edition. Nampaknya banyak projek yang boleh di cuba kali niii
~ the bamboo handle bag ni nampak comel, kalau takde bamboo,tukar  jadi strap biasa pon ok je kan kan
~ Reversible Children's Dress ni pon comel jugak, Izzah dah booking siap2 dah.. tapi kena besarkan pattern ler nampaknya, pattern ni utk 2T and 3T jer
~ Rucksack pon ok jugak..
emmm banyak benor nak masuk list, bila nak buat nyer tak tau lerrrr.. sebagai sumber inspirasi pon ok je lah kan 


Sejahtera untuk semua..

Regards;

26 comments:

  1. Cantik2... Mag tu awak beli yek? Bestnya kalau ada collection mag sebegitu...saya ni jarang dpt keluar, so xde kesempatan nak g belek2 buku...hehhehe... Ni rasa nak g terjah toko buku ni....

    ReplyDelete
  2. Bieha, saya langgan kat allscript jer, dapat 10% discount n terus hantar kerumah, malas saya nak selalu ke MPH/Border, kang terbabaz beli buku lain plk haha

    ReplyDelete
  3. Bestnya...comelnya dress tu,saya ni beg2 x berapa minat,kalau baju tu pantang dpt pattern, gediks je nak try.Rajin mila buat jahit2 ni dlm pregnant tu...Tyha tengok ada je hasil kerja mila.

    ReplyDelete
  4. Alahai Tyha.. saya kan dah miscarry arituh.. tak pregnant dah, itu yg takde sakit belakang menajhit, so menjahittt jer kerjanya hahaha.. sementara Izzah buat kerja sekolah kat sebelah. klau dok ngadap dia jer kang, saya yg buat kerja sekolah dia.. budak manja

    ReplyDelete
  5. cantik beg noriko tu..sayangnya free pattern dah tak available..huuh

    ReplyDelete
  6. Kak Mila... beg sangat cute!! :) satu malam je siapnyer? pergh!!

    majalah tu pun best la kak.. saya pun mcm izzah..suka dress tu... :)

    ReplyDelete
  7. Mila, cantik kombinasi bag Noriko tu... dan magz tu pun menarik juga. Banyak ideas dan banyak yang nak di buat kan.... best tu.... tak bosan!

    ReplyDelete
  8. Cantik Banner baru tu. Simple but steady. Beg Izzah pun lawa. Baju polker dot tu pun cantik aje.

    Tanpa sedar Cik Mila pun 'menginspirasikan' saya....

    ReplyDelete
  9. Eh! Lupa nak ucap terimakasih. I like your blog!

    ReplyDelete
  10. superb la awak mila!...huhuh..mcm2 dh awak hasil kan...huhu mmg sumber inspirasi btl buat sy...

    ReplyDelete
  11. Your Noriko bag tu looks better than the ori one kat dlm blog tuh...cantik and tegap

    ReplyDelete
  12. memang nampak cantik dan kemas! saya ada terlihat beg mcm ni kat blog Azleen.. dia panggil beg tulip.. tak taulah kalau tak sama. Azleen ada buat tutorial..
    http://aztcollections.blogspot.com/2011/05/tutorial-tulips-bag.html

    ReplyDelete
  13. cantek la noriko bag ni. Dh takder free pattern ke? Alah...

    ReplyDelete
  14. beg ni cantek kalo bwk g sek ha3...

    ReplyDelete
  15. nice bag... now, googling.. see if i could find the pattern somewhere else. :)

    i already sewed 1 charlie bag, inspired by Mila.. :)

    ReplyDelete
  16. cutenya dress tu!!!nk jugak..hoho

    ReplyDelete
  17. Cantik. Nak juga satu. Sedihnya, dah tak der free pattern kat LazyGirlDesign. Care to share your copy? Thanks.

    ReplyDelete
  18. Mila, KD dah komen ari tu, hilang pulak....:)

    Nice fabrics combinations... KD rasa pun bag tu kicil sangat untuk day bag kan.... maybe meant for evening bag kut.

    Congratulations Mila.. cantik bag tu!! :)

    ReplyDelete
  19. Fuhhhh at last i can reply to all your comments..

    Rosh n Anic, I have emailed the pattern to you. I think should be ok to share among us, but not to distribute as our own.

    NoEn... dress dlm sew hi this month memang cute2... terasa mcm nak try tp emmmmmm (takde jawapan haha)


    Ratna, please email me you email add ok

    K.Dee.. betul.. agak kecil, tp kalau untuk bawa bekal g ofis, mmg very nice... especially its a square bottom tuh
    Zillion thanks to you K.D kerana sudi share this pattern with me

    ReplyDelete
  20. cantik dan sesuai agaknya untuk ibu yang ada anak kecil

    ReplyDelete
  21. kak mila!!!! akak menang giveaway lagi!!!! tahniah kak! murah rezeki la akak nih... hehehe... :)

    ReplyDelete
  22. ops.. lupa.. beg itu cun!!! hehehehe

    ReplyDelete
  23. Che Mid.. emm takat nak isi barang comey2 tuh oklah rasanya

    ReplyDelete
  24. Zila.. sungguh bertuah akak sejak akhir2 ni.. napa ntah.. apa pon, alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. Salam Sis,
    Dah YM email add. Thanks

    ReplyDelete
  26. produktifnya...
    sempat mkn nasik tak ni?
    eheheh

    ReplyDelete

Love your comments...