Followers

Tuesday, May 10, 2011

Lets go GREEN

Lets go GREEN but not grinning ok haha

Jom bawa shopping bag sendiri bila bershopping..
Saya terjumpa pattern Charlie Green bag ni kat burdastyle (orang lain dah lama jumpa kan kan)

Dah buat satu terasa nak buat lagi.. sebab beg ni besar, sesuai ler kalau nak memborong sakan, dan sangat sangat suka dengan pattern niii.


Saya uat penambahan skit, jadikan ianya foldable, senang nak simpan dalam handbag





This is another folded cloth pad.. to be given away as a free gift.. to those yang baru nak berkenalan dengan CP.. opss sorry dah ada tuannyer yerr.



These are another AIO (All in One) version. Using US imported Flannel that I bought from etsy. Backed with PUL in blue (kenapa akhir2 ini suka sangat dengan blue eks hihi), and sandwiched with Zorb and Bamboo Fleece (whenever I cut the Zorb I will remember you, Anic.. thanks for sharing)


Lets change to cloth pads..good for the environment & health and save our pocket too

BYEEEE... ops harapnya masih belum terlewat nak wish all mothers in the world.. happy mothers day.

Regards;
 

11 comments:

  1. kak, sy try download pattern tu, tp xdapat pun..ke kn beli?

    ReplyDelete
  2. ianya free pattern jer, tp kena register dulu kat burdastyle tuh

    ReplyDelete
  3. Harap belum terlewat wish happy mother's day, kak Mila! Cantik cloth pad tu. Yati tak pernah try lagi cp.

    ReplyDelete
  4. wow... cantik sungguh green bag tu. thanks for sharing.. downloaded and will sew a few. :)

    Cloth pads pun cantik andi am inspired to sew more cloth pads... :)

    how about 2 of us exchange cloth pads? :)

    ReplyDelete
  5. Yati.. nak try tak? akak boleh send to you for free.. nak tak? nnt akak cari balik alamat yati, kut masih ada kat rumah tuh, kalu takde nnt akak minta yerr

    ReplyDelete
  6. Anic... great idea. I have never tried any CP made by others before.. which pattern u prefer, the AIO or the folded one? i will sew for you...

    ReplyDelete
  7. emm.. :) susah nak pilih..

    AIO, sebab, prefer a thinner pad.

    How about you? Which design would you like?

    1) Snap on - http://anic-lohas.blogspot.com/2011/02/diy-cloth-pad-part-9-bamboo-fabrics.html

    2) Insert - http://anic-lohas.blogspot.com/2010/07/diy-cloth-pad-part-5.html

    3) AIO - http://anic-lohas.blogspot.com/2010/07/diy-cloth-pad-part-3.html

    :)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari ibu kak! (ucapan tertunda!) hehehehe

    ReplyDelete
  9. Anic.. I would prefer the 1st one.. seems that it is easier to simply change the top, especially if we are in the office.

    ReplyDelete
  10. Zila.. happy mothers day to u too.. amboi bestnyer org tuh baru balik bercuti.. borong sakan tak kat langkawi sana?

    ReplyDelete
  11. Yes,.. i like the first one the most when i am in the office.. Will email you about more details.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...