Followers

Monday, May 16, 2011

I see Blue.. I see Pink..

Assalamualaikum kawan-kawan semua, salam ceria, salam bahagia, hello, hi..
(I am really in good mood)
Sebab apa saya gembira sangat arini eks..
Sebab hari ni saya cuti.. cuti dari bekerja dan hanya lepak2 di rumah huhu.. jarang2 sekali, biasanya bila cuti jer mesti balik kampung or go for holiday.. stay at home memang the best
Sebab lain adalah... saya menang giveaway from Zara FabricCase... Saya sungguh bertuah lately nii, arituh menang GA from Rosh, now Rosh n me menang GA Zara plak.. pasni pasni apa plak haha
Ada jugak sebab lain.. huhu.. last year saya keep on complaining about late refund from IRB kan, but this year they are so efficient, the deadline is 30th April and on Saturday 15th May, saya dah dapat refund.. fuhhh thumbs up..(ahaaa dont ask me to belanja yer... duit tuh dah abih whoooppp.. habis beli AHB - dont ask me ok ke tak, I am just trying)

Dan bila lepak2 kat rumah nii... apa lagi kalau tak mengadap mesin jahit kan
Another Noriko Bag in the hauzzz.. in blue n pink theme

I remembered Haida gave a link on tulip tuorial, but the comment deleted by blogspot during their maintenance... dont know why and I cant find that link anywhere (maybe if I am in the office I can search in the archive, but now I am at home)
So following that tutorial, i added a base to the bag.. nampak lebih cantik gitu.. another plus point is the pocket at both sides


And I also sew this pinky diaper bag.. just a simple diaper bag with a diamension of 11x9.5x4.5 inch.. padded with thin batting..
Enjoy viewing..
Esok cuti lagi kan.. We, Malaysians bless with so many public holiday kan. seronoknya
Selamat bercuti semua...

Update : TQ Haida for the link... the tutorial from Leen here


Regards;
 

8 comments:

  1. ohh.. mesej tu blogspot tak nak terima ye.. sampai hati.. huhu.
    anyway ni saya letak lagi link tu
    http://aztcollections.blogspot.com/2011/05/tutorial-tulips-bag.html

    mila.. saya suka beg2 di atas.. :-)

    ReplyDelete
  2. aku nk beli tudung saiz M yg comel2 bleh ke?hehe

    ReplyDelete
  3. Congratulations for the win... :)

    A very wise move of habis beli AHB.. jangan-lah habis all on crafting.. :)

    Nice bags! and as always.. very impressed with your productivity...

    ReplyDelete
  4. Haida... thanks yer. jenuh cari balik link tuh, tak jumpa.

    ReplyDelete
  5. McT... ko nak warna apa, kalau in case ada dlm stok kain yg aku ada ni, bolehlah aku buatkan utk ko. special tuh tau, sebab aku ni ada esen2 maleh skit nak wat tudung lately niii hahaha

    ReplyDelete
  6. Anic.. Thanks.
    Betul tuh, ada duit lebih skit kena sorok, jgn letak kat MBB, senang sangat nak transfer beli fabric on and on.

    ReplyDelete
  7. hahaha..

    aku nak kaler itam..coklat milo..kelabu gelap..purple..if mana yg ada dlm stok kain kau la..nnt aku bg contact no aku kt fb k

    ReplyDelete
  8. Kak Mila yang baru menang giveaway.. bestnye!!!! tahniah tau! (w/pun ada sikit jeles jugak la...) hahahaha...

    produktifnya akak nih!! (jeles lagi sekali) saya sejak balik cuti2 mesia ni penyakit M masih melekat la kak.. hehehehe

    ReplyDelete

Love your comments...