Followers

Monday, May 23, 2011

Terkenang semasa dulu..

Salam Isnin semua (with a tired looking sunburned face hehehe)
I was away from home since 20th to 22nd May.. jauh kedalam hutan belantara (cheewah.. ala2 ayat tipu jer tuh). Its a teambuilding session for our Department and I am one of the committee in charged and also a participant

Dah sekian lama tak buat aktiviti niiii, ketaq jugak lutut ahkak, tapi jangan tak tau I am the first person (excited sebab dah lama tak buat)
Image : google
Bila buat aktiviti tali ni, teringat plak my old school activities...

Image : google

Image : google
At last dapat jugak sijil menyelamat menggunakan tali dari JPA3 Malaysia. Fuhhhh setelah berderai airmata bila kena buat spider repelling (turun menggunakan tali, but kepala dulu) huwaaa huwaa..
all i can remember was the world was upside down..

Teringat plak aktiviti2 lain.. terutamanya yg ni
Image Google
The first and second time kami ke Langkawi, hanya menggunakan kayak, from Kuala Perlis. The third time plak kami berkayak dari Thailand, I cant recall the place.. then ke Pulau Panjang (masih dalam Thai), then baru masuk ke Langkawi. Teringat saat2 itu, boleh senyum sorang2 tau.. akibat latihan kayak yang berterusan, lengan pon dah ada muscle, but now yang ada hanyalah lemak tepu uhuk uhuk.. only the fourth time merasa naik feri..

Satu lagi.. berbasikal...
Image : Google
Kami jelajah selatan semenanjung dengan basikal tau... macam2 cerita ada.. siap kena ribut taufan kat pantai PD, at last tido dlm air jer hahaha

One day nak scan in semua gambar2 lama, yg comot2 dulu.. kasi refresh balik, tengok betapa slimnya daku dengan hanya 42kg.. now oh my, when I am looking at my latest picture, I really need to go for diet..

This week.. no sewing activities, putting my NV50 on rest for a while...


Regards;
 

9 comments:

  1. huhu aktif gak awak ms muda2 dulu ye....huhuh...

    sy aktif main sukan je la...mmg dulu sy keding jee..skrg seme mcm2 lemak ade dlm bdn ni...tgh struggle nak kasi fit blk..waduaaiii..

    ReplyDelete
  2. wow so exciting... asyiik sekali ya.. dulu semasa di sekolah, sy jg suka sekali ikut outdoor activity macam ini..

    ReplyDelete
  3. wah...bestnya mila saya dulu aktif indoor gitu ...saya banyak memasak heheh jual kuih raya ...syok kan tapi dah tua gini dgn badan gini takut la nak naik-naik tinggi-tinggi .dulu berat saya 47, la ni ....heheheh

    ReplyDelete
  4. wah, lasak gitu... hehehe.. Bln May lps ada gak buat aktiviti ala2 askar.. kawad ler, panjat memanjat ler.. lps buat baru sedar diri... lemak dh byk terkumpul.. patut ler berat semacam jer... kihkihkih..

    ReplyDelete
  5. s'piah... lemak ni cepat jer menempel kan, nak buang cukup susah aiyoo

    ReplyDelete
  6. vita.. one a while joining outdoors activity.. kalau selalu boring kan

    ReplyDelete
  7. Suzie... hahaha.. nak dapat balik berat masa bujang dulu almost impossible kan.. aduhaiii. saya nak dapat balik 48kg.. at least light, but takmo dah underweight

    ReplyDelete
  8. Rosh... dah lama saya tak kawad, saya selalu fail, tak ikut rentak dan berangan bila kawad, itu yg selalu kena hukum hahahaha

    ReplyDelete
  9. dasatnya Mila ... kayak .. kayuh basikal panjant segala mak nenek .. !!!! Impressive

    ReplyDelete

Love your comments...