Followers

Friday, January 06, 2012

SIY (Sew It Yourself) Sew Along

Happy Friday to all my blogger friends..

I am thinking of a sew along project with all my crafter friends.
In this way we can inspire others to sew and also exchange knowlegde and learn new things.
###TAPI takut jugak kalau takde sesiapa yang berminat kan.... almaklum, blog saya ni idoklah seglemer mana pun ahaks.. ####
Ok ok.. tak perlu fikir nak jadi glamour dulu baru nak buat sew along kan kan...

This sew along project I called it.. SIY


So.. ada sesapa nak join?

Sebelum jawab soalan kat atas ni.. mestilah nak tau nak buat projek apa kan..
Here it is our first project of the year..

Madquilter's


Charm Square Jewel Bag

Comel kan beg ini?

All you need to do are:
1. Visit Madquilter's blog and print the tutorial 
2. Gather the materials needed for the project. Just be creative and do it your own.
3. Sew it & share any experience in making it
4. Blog about it and link to me, or else if you dont have a blog, you can share it in your FB.
5. Leave a comment in this post or any other post related to this sew along project in my blog
6. I will feature your final product in my blog in 2nd week of February 2012 1st week of March 2012
In other words, the deadline is the first week end of Feb 2012... plenty of time I guess to all mothers out there to participate :)

This sew along project open to ALL who are interested. Warwarkan juga pada yang mungkin berminat ok
Happy sewing gals (ada guys tak agaknya eks! haha)...
Regards;
 

24 comments:

  1. salam mila,mmg comel... bila tengok mmg kenan n nak join.. tapi kan ni tgh busy nak membiasakan diri dgn hari2 persekolahan.. so x berani lg nak commit... insyallah.. i try,k..
    n dont worry pasti ramai yg terpikat ngan your SIY you nie...Good Luck n thks for sharing..:)

    ReplyDelete
  2. Tingin tapi x pandai jait beg!

    ReplyDelete
  3. Suka juga nak join sebab masa ni la nak buat bag untuk diri sendiri.Tapi takut la nak janji sempat ke siap masa februari...lama sikit x pe kot no ...hahahh

    ReplyDelete
  4. Umi Eca & Suzie... emm betul jugakkan, semua org sibuk dengan anak2 start sekolah.. wokeyyy saya ubah deadlinelah.. end of Feb 2012.. ok kut.. tapi kalau sesapa yg terkendian tuh tak jadi masalah....

    ReplyDelete
  5. Tyha... jomlah try. manatau kut2 terjatuh chenta dgn bag making haha.. baru betul2 berguna mesin industri awak tuh

    ReplyDelete
  6. ada hati mahu cuba.. harap² Allah bagi kekuatan dan kesempatan.. caiyok!!

    ReplyDelete
  7. Mila...x tahu nak kata...masih belum sampai seru menjahit bag.tapi jgn terkejut kalau tetiba nak join plak dgn beg yang dah siap...heheheh

    ReplyDelete
  8. nak try jugak la. harap dpt la saya mengotakan hajat tu

    ReplyDelete
  9. Suzie.. jom try... u r most welcome to this project

    ReplyDelete
  10. Mama Mirza... Moga Allah bg kelapangan untuk kita sama2 menuntut ilmu, ilmu jahit menjahit hehee..

    ReplyDelete
  11. Tyha.. chaiyok... ku tunggu beg mu itew hahaha

    ReplyDelete
  12. Melor, jom... beg ni nampak mcm complicated tapi tak susah sgt rasanya. Apa2 kesulitan or ketidakfahaman kita boleh sama2 discuss

    ReplyDelete
  13. huhu aku tak pandai menjahit beb..mesin jait pun takdok..hehe

    ReplyDelete
  14. wow!ini macam orang mengantuk di bagik nye bantal...wawawa...my cup of tea,my cup of kopi,easy peasy...cakap besor pulak..Yang tak berapa kenan tu dek patchwork nye!adeh...kene carik kain dah sedia dipatchkan..nanti ku pikir& mimpi dulu ehh!

    ReplyDelete
  15. menarik nih..tapi tgk keadaan la..hehe..xgheti mane jahit bag nih

    ReplyDelete
  16. Nak join pun takut x sempat...byk benda nak buat tapi x terbuat lagi.... yg baby sendiri pun belum start buat lagi, takut terbersalin dulu jerk... anyway, have fun guys....

    ReplyDelete
  17. Kak Ros... how about glass of milk hahha... emmm kalau tak pakai charm pack mmg kena gunting sendirilh, tp saya suka tgk shape beg niii... comel

    ReplyDelete
  18. NoEn... sekali try kang terus jatuh cinta ngn beg making... jgn tak caya, akak dulu pun camtuh, jenuh meneliti tutorial, baru paham

    ReplyDelete
  19. Bieha.. preparation untk baby baru mmg kena didahulukanlah kan... tak perrr.. simpan jer tutorial, nnt2 boleh try. Tak semestinya dgn sew along ni kan kan

    ReplyDelete
  20. charm pack ada sikit lagi, rasa macam nak join lah pulak. Tapi tengah busy anak lima sekolah ni camna? try, nak try jugak. Boleh ke ni...

    ReplyDelete
  21. Mila...insyallah zura nak join ye.... siap nnt zura bgtau ek.....

    ReplyDelete

Love your comments...