Followers

Monday, January 09, 2012

The smaller the hardest...

Dah lama projek jahit saya ni tergendala.. just print pattern dan gunting kain jer... tapi tak jugak siap2.

Budak kecik sorang tuh dah bising, hari2 bising... her Joanna needs a new cloth aiiyakkk

Here it is... upah gosok baju sekolah sendiri hahaha


Yang belah kanan tuh pattern Vintage Barbie doll dress, free pattern from Mellebug here. Tapi my final outcome taklah secantik mana, ala ala cukup2 makan jer..
Yang belah kiri tuh plak, disebabkan saya dah tension dengan baju yang tak muat nak masuk, saya guna lycra, copy pattern baju original masa beli si Joanna niii. Good solution, senang nak masuk, tapi si Izzah tak sukalah plak.. tak kembang dan labuh sangat. Penat ummi nak layan aduhaiiiii

And here are the balls and cubes, ada tempahan dari bekas rakan sekerja untuk anak2nya..
Actually saya buat lebih skit.. buat stok kat Mylilshoppe yang dah takde apa tuh.. dah jadi kedai kosong hahhahahah

Yang ini cube yang saya buat kelainan skit... with felt alphabet ABCDEF, mula2 jahit mesin jer huruf2 tuh, but then rasa mcm penat on/off NV50 tuh, jahit tangan je lah few last alphabet..


Another small project for myself... macam biasa bekas benang n macam projek jahit kecik-kecilan yang boleh bawa ke office.. Lunch hour boleh menjahit skit2....
Saya rasa seronok tengok hujung zipper tuh.. rasanya the best yang pernah saya buat. maybe sebab guna zipper kecik jer kut..

Happy Monday kawan2...


Regards;
 

9 comments:

  1. saya pernah coba menjahit baju barbie. susah sangat. finally, saya jahit pakai tangan..hihi ;D

    ReplyDelete
  2. dah x da siapa nak main barbie lagi .widad main masak-masak je ....tengah kerja keras juga nak buat wrislet untuk diri sendiri.kejap je buat tapi nak mula tu yang payah sikit

    ReplyDelete
  3. Cuti sabtu ahad ni baru nak gear up menjahit...x de dah keje sabtu ahad dan night duty sebab student dah mula cuti, yeeeyyyeee...list menda nak buat adalah tudung DIY dan skirt untuk diri sendiri hehehe

    ReplyDelete
  4. salam kenal dan dofollow sini

    ala kretip plus rajinnyee... akak suka tp x serajin dan sepandai nieh, akibatnya rajin bw jee le,.. baju barbie iman plak x perberganti2 pon..

    ReplyDelete
  5. betui2saya setuju dengan fitria....jahit baju barbie pakai tangan lebih mudah....tak terbabas...hahahahaha...

    ReplyDelete
  6. Fitria.. next time will try jahit tanganlah nampaknya. Thanks for sharing


    Suzie.. mmg pun, nak mula tuh mmg banyak benor halangannya, bila dah start gunting kain, within 1 hour dah siap, tapi jangan gunting kain n letak tepi dulu, ntah kurun keberapa baru tengok balik hahaha, jenuh nak ngingat kain ni dulu nak buat apa hahahah

    ReplyDelete
  7. Tyha... aikk cepat jer dah habis exam yerrrr... masa study dulu, time exam ni ler waktu paling panjang, rasanya 1 minit tuh sama dengan sejam hahaa..

    wokey.. lepas boleh tgk mcm2 produksi tyha lah yerr

    ReplyDelete
  8. aimaniman... nak kata rajin tuh taklah sgt, tapi selalu rasa excited bila menjahit.. thanks for following me...

    ReplyDelete
  9. Fieda.. lama tak nampak awak.. betullah.. lain kali cuba jahit tanganlah plak.. lemah badan skit bila jahit tangan niii

    ReplyDelete

Love your comments...