Followers

Tuesday, January 17, 2012

My Floor Pillowcase

Dah lama siap sarung bantal saya ni
Sebenarnya bukanlah untuk bantal ni, tapi sebab agak "ter"besar, maka jadi sarung untuk bantal lama ajelah... alternate to Log Cabin pillowcase arituh

Yang ni saya guna scrap jer, guna teknik paper piercing. Potong sekeping kertas dan jahitkan scrap kat atasnya, then trim it. Memang best sebab tak perlu nak potong2 kain, lepas siap jahit baru potong



Agaknya saya nak membebel pasal apa plak arini yer... membebel pasal mesin jahit saya yang masih lagi tak dapat tuh mesti orang dah jemu dengar. Paling boring Izzah ler kut hahahaha, asyik dengar topik yang sama jer.

Hari ni saya dok google pasal eczema.. barulah saya tahu yang banyak jenis eczema ni yer, kalau yang teruk tuh mmg betul2 teruklah, dan bukanlah terhad kepada baby sahaja.
Alkisahnya kaki saya ni, mengelupas semacam, pastu gatal dan berair... almost 2 years dah and lately ni dah makin teruk. Kalau orang tengok kulit muka saya mesti akan tanya pakai product apa, tapi kalau tengok kat kaki, out terus haha.

Last two weeks saya jumpa specialist, katanya eczema, macam2 ubatlah di baginya, dan alhamdulillah, after few days memang licin je kulit kaki saya ni. alhamdulillah.
Patutnya dah sekian lama saya perlu ke specialist, bukannya kena bayar pun kan. Camtuhlah saya, suka bertangguhh2.
Saya pun dah test makan udang, alhamdulillah ok jer... yahuuuuuu weekend ni nak masak sambal tumis udang, udang masak lemak, udang goreng.. segalanyalah tentang udang.. opssss tapi Izzah tak suka udanglerr.. alahaiiii kensel lah.

Oklah kawan2, takde ilmu craft yang dapat saya kongsikan arini, setakat bebelan kosong jer. dan ntah napa, saya suka sangat nak menaip kat blog ni...


Regards;
 

9 comments:

  1. Naufal eczhema teruk...kat kaki je.dia akan berulang2 mila...baik then jadi semula.Doktor kata sebab berkaitan dgn darah...susah nak sembuh terus.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Ada tu ilmu, Yati baru tahu tentang teknik paper piercing tu. :)
    Cantik Kak Mila, sarung bantal camtu.
    Pergi specialist tak perlu bayar? Panel ya, kak? Untung la camtu.

    ReplyDelete
  4. Affan sampai skrg tak baik-baik...kejap muka kejap kaki kejap tangan.ubat pula x putus2.krim ler bukan ubat makan.senang yer guna paper piercing tu...nanti nak juga cuba

    ReplyDelete
  5. Tyha... saya pun dri kecik mmg selalu pecah2 kaki ni, tp masa final year kat UIA dulu, saya g masuk hutan Klang gate tuh, masa dah agak senja, punyalah banyak pacat, habis digigitnya kat kawasan yg pecah2 tuh, alhamdulillah lepas tuh terus ok kaki saya ni, tp sejak 2 tahun kebelakangan ni dtg balik... nak g doctor malas.. sampailah baru2 ni jerr

    ReplyDelete
  6. Yati.. TQ yerr

    hahaha in reality kena jugak ler bayarkan, tp akak guna medical card under employer.. ada coverage specialist n hospitalisation sekali. Kalau harap duit sendiri mesti another 5 years baru pergi kut hahaha (dasar taik idung masin)

    ReplyDelete
  7. Suzie... rasanya maybe budak susah skit kut nak sembuh sepenuhnya, tp doctor tuh kata pemakanan sebenarnya tak banyak mempengaruhi kulit kita, nampaknya mcm betullah ckp doctor tuh, sebab dah try makan udang tp dah takde effect.

    teknik paper piercing best guna kalau nak habiskan scrap panjang2 n kecik2. Guna tracing paper, sebab lebih nipis dan senang nak koyakkan

    ReplyDelete

Love your comments...