Followers

Saturday, January 07, 2012

Pocket Tissue Holder key chain (with tutorial)

Saya still dengan plan untuk jahit pocket tissue holder untuk door gift kenduri kahwin adik saya nanti. Tapi mengambil kira pendapat kawan2 di sini, saya dah ubah sedikit, maka jadilah...

Pocket Tissue Holder key chain..

Pastu gatal2 tangan plak nak buat tutorial hahha.. sajer ngada2 added up to tutorials yang sedia ada di internet niii..

What we need are:

7 inch x 5 inch Outer fabric
7 inch x 5 inch lining fabric
Ribbon... boleh juga ganti dengan lace
Split ring or O ring

Jahit di kiri dan kanan fabric luar dan dalam seperti ini...

Terbalikkan dan lekatkan reben, kalau tidak menggunakan riben, anda boleh juga top stich bahagian tepi tuh

Tandakan titk tengah, letakkan reben or dalam gambar ini saya menggunkan label yang ada, then jahit kedua-dua belah.
Trim dengan pinking shears.. takde pon tak per yerrr

Then masukkan O ring or split ring
Dah siap pun...

Jom buat banyak2...

Taklah banyak mana pun niii.. tak sampai 100 pieces pun lagi hahaha

Byeeeee...
  

Regards;

8 comments:

  1. Mila ...cam ni bagus coz boleh gantung kat bag....comel sungguh ...nak buat juga boleh tak ..

    ReplyDelete
  2. Suzie.. silakan... mmg boleh gantung kat beg.

    Melor.. TQ

    ReplyDelete
  3. oooo makk aiii.. banyak tu kak.. akak plan nak buat brape ni? kagum..kagum...

    ReplyDelete
  4. rajinnya.. mesti tetamu suka..

    ReplyDelete
  5. assalam akak... cantik akak buat.. leh buat door gift ni..

    ReplyDelete
  6. Sy dh try bt tissue holder ni kak ;) ..

    ReplyDelete

Love your comments...