Followers

Monday, January 02, 2012

A gift truely from heart...

Entry pembuka bicara 2012...
Rasanya adalah lebih baik saya mulakan dengan sesuatu yang "truely from heart" dan lebih kepada membersihkan hati.. hati yang rasa sesuatu bila dengar someone expecting a new comer in their life. So I made this baby quilt for our special friend

Its bigger than the normal baby quilt that I made before.. its 43 inch x 39 inch. Kat tengah2 tuh saya guna fleece, instead of fiber. Lebih lembut n fluffy and lebih senang nak jahit hehehe.

Patchwork pattern ni dah siap lama dah... tengah tahun lepas agaknya.. nak cari balik entry pasal ni dah malas..

Saya malas nak FMQ, tapi just guna outline quilt jer. Suka dengan outline quilt instead of quilting on the ditch sebab takde overlapping stitch yang menyebabkan kain kat bawah tuh terlipat..

Label yang sungguh malu2 kucing.. almost tak nampak hahaha.. to make you see it.. its "MADE by MILA 2-1-2012"


Simple binding... pillowcase binding

Ready to go.. sooonnn


Dan ini plak pencil case for cikgu Elly, match with her Singing Birdie Bag bag here

Ada divider..


Wokey kawan2...
Happy New Year.
Regards;

8 comments:

  1. Rajin...Tyha balik semalam terus cari bantal! Dah malas masih lagi melekat hebat bila dah lepas lunch ni...hehehhe

    ReplyDelete
  2. Ingatkan boleh ke tunjuk dulu rupanya mila awal lagi dah ada projek ...heheh

    ReplyDelete
  3. Tyha... hahhaa.. saya jarang tidur siang.. selalunya dok ngadap mesin jahit jer memanjang

    ReplyDelete
  4. Suzie.. hahahaha.. saya ni menyiapkan projek yang dah separuh siap, sebab tuh cepat jerr..

    ReplyDelete
  5. Yati tak nampak label tu mula-mula. Kak Mila handstitch ke tulisan Made by Mila.. tu?
    Pencil case yang comel!
    Happy new year pada kak Mila juga. Semoga tahun ni lebih banyak 'ong' dan lebih baik dari tahun lepas. ^_^

    ReplyDelete

Love your comments...