Followers

Friday, March 09, 2012

Denim Applique Bag : At the riverside

Saya imaginasikan diri saya sebagai seorang pelukis yang mewarnakan canvas :)
Tapi bukanlah menggunakan berus dan canvas sebenarnya, saya hanya seorang penjahit yang bertemankan scrap dan mesin jahit jer hehehe.

My second denim applique bag
"AT THE RIVERSIDE"

Saya suka sangat dengan rama-rama tuh, saya menggunakan Free Motion Quilt dengan benang tebal.

Dan beg ini ada matching make-up bagnya tau...


Zoom skit FMQ tuh..

Untuk applique ni saya menggunakan fusible web.. ikan-ikan tu bukan applique yerr... ianya fabric print Ocean Adventure by Fabriquilt, kalau anda nak fabric tuh untuk koleksi, saya masih ada 1 yard in stock. Do visit my Fabric for Sale page ok.


Zoom skit matching make-up bag nyerr..

Harap tuan punya beg ini berpuashatilah dengan beg ini.

Happy Friday kawan-kawan.
Untuk Cikgu Cikgi.. selamat bercuti sekolah, walaupun kekadang anak murid jer yang cuti kan, cikgu tetap kena kesekolah jugak.

Kepada yang bercuti-cuti Malaysia time cuti sekolah ini, selamat bercuti ok.

Thanks for visiting and thanks for reading.

Regards;

12 comments:

  1. cantik..akak suka birdie tu..

    Komen ikhlas :

    1- akak lebih suka kalo tema beg tu only birdie instead of ada ikan kat bawah - cantik sangat birdie tu. sweet n cute

    Ikan boleh buat another mix n match for 2nd bag

    2- tali tu kalo kaler biru atau senada dengan beg... lagi cun !!

    apa pun bravo !!! sangat produktif..compare ngan akak yg menjait kat umah ni pun tak se-aktif mila..

    ReplyDelete
  2. Thanks kak Jami kerana bg komen... really appreciate it. actually sebab dah buat birdie bag yg dulu, so takmo the same thing... itu yang letak ikan n duckling tuh hehehe..

    agree with you with the webbing, tapi nan ado webbing colour biru hahaha... lucky that denim boleh masuk ngan banyak warna.

    ReplyDelete
  3. suka suka,, tahniah... .
    heheh kekdg rasa cam nak buat semua, kan...

    eee jealess orang buat beg comel comel nie..

    ReplyDelete
  4. Bila tengok gambar bag cantik-cantik macam nak order je...kak jami lagilah ...cantik semua bag dia .

    ReplyDelete
  5. Suzie... awaknyer beg pun cantik2 jugak.. Kak Jami dah memang expert buat beg. Suka bila org dah expert bg komen :)

    ReplyDelete
  6. cantiknye kak mila.. suke FMQ tu..cantikkkk..rama2 tu pakai benang tebal letak kat bobbin ye kak?

    ReplyDelete
  7. azee.. ini totally FMQ, bukan bobbin work. saya guna benang untuk jahit jeans tuh, tebal

    ReplyDelete
  8. kagum dgn kreativiti Mila. Dan bilalah saya nak serajin itu. saya adalah antara cikgi yg tak cuti, sbb bukak sekolah result spm keluar.dok prepare program analisis ni...hu..hu..

    ReplyDelete
  9. ok... jeles!!! jeles dgn rama-rama itu!! uwaaa.. saya nak stipple pun x menjadi lagi...
    ;)

    ReplyDelete

Love your comments...