Followers

Tuesday, March 20, 2012

Lady Bug in Blue Baby Quilt Set

Another baby quilt in the house...
Lady Bug in Blue..

Jatuh cinta dengan kombinasi baby blue dan purple niii
Its 45 x 36 inch


At the back...

Handstitch binding...

Quilt pillowcase... dah lama tak buat FMQ, terasa seronok sesekali buat FMQ nii tau.. tak percaya cubalah

Additonal pillowcase..

Actually saya bajet2 quilt set ni akan siap dalam 2 minggu, tapi mungkin kombinasi tools, time and mind, menyebabkan ianya siap lebih awal.

And this...

Another baby quilt in making... An Attic Windows

I love quilt making..

Sweet dream..
Regards;

13 comments:

  1. cantik......2 minggu...kira cepat gak tuk jangkaan akak tu...kalau saya mau makan tahun kot..hehehehehhe....

    ReplyDelete
  2. TQ Azean & Kak Jami


    Suzie... jangkaan kalau guna NV50 memang selalunya dlm 2 weeks. Tapi yang ni about 1 weeklah, akak start Rabu last week, and now another Rabu, dah siap. Itu yang akak rasa akak cepat

    ReplyDelete
  3. cantik nye... kalau Amy jahit baju selai pun ntah bila nak siapnye.

    ReplyDelete
  4. Cantik Kak Mila jahit.
    Ini tempahan atau ready stock? :)

    ReplyDelete
  5. Hilmirda.... saya pun selalunya lambat nak siapkan baju sebab kurang minat jahit baju, quilting ni sebab minat :)

    Yati, ini tempahan kawan masa kat u dulu. Akak malas nak buat readstock sebab lain orang lain ceritanya, ada yg pantang ada warna kuninglah, ada yg tak itu tak suka ini, so akak cuma ambik order jer, takde order kalau gatal sgt nak quilting buat untuk izzah hahha

    ReplyDelete
  6. Ohh...btw, lupe nak tanye...dah lama wondering mcm mana org buat...yg purple squares tu just jahit atas polka dot squares ke, atau polkadot tu pun in triangles dicantum? tq

    ReplyDelete
  7. mamasyitah.. saya buat 2 squares, satu yg purple tuh n satu lagi hour glass block, then saya cantum menyerong... emm paham tak eks... susah nak terang thru words, kalau bergambar lagi senangkan

    ReplyDelete
  8. cantik sangat2.. wah nie tentu serius masa buat..dalam seminggu dah siap.

    ReplyDelete
  9. Azah... bila hati suka nak buat, dok hadap tu je lah kan. actually bila guna mesin besar, jadi cepat kut. masa quilting tuh rasanya dlm sejam jer dah siap, yg lambatnya sebab handstitch binding jer. Kalau machine binding lagi cepat lerr

    ReplyDelete
  10. Pretty pretty!
    I love quilt making too, heee!

    ReplyDelete

Love your comments...