Followers

Sunday, March 04, 2012

SIY Sew Along Updates

 Here is updates on...

Jom kita tengok sapa yang dah siap dan menyertai kita yerrrr....

Kak Ros of Nykolette Curtain, see her addiction to bag making at The Sewing edge. Kak ros ini boleh di katakan otai curtain and quilting dah... kalau u all nak masuk rumah baru nak curtain serba baru, bolehlah buat lawatan tapak di kedai kak Ros yerr 

By Cik Angah.. please visit her FB here
Saya suka sangat petak2 kecil kat tengah tuh... really good idea n colourful too...


By Norizzan at her FB page Jan O Me
I like her idea on the square applique and contrasting colour. Do visit her page dan anda dapat lihat pelbagai hasil karya kreatif Norizzan

By Cikgu Zira of World of My Own
Saya suka earth colour... nampak suite dengan semua warna baju kan...

Dan tak lupa juga.. sahabat blogger saya niii
Sungguh terang benderang dan berwarna warni kan... Saya suka baca kisah Suzie dengan anak2 nya. Alangkah bestnyer kalau saya pun anak ramai uhuk uhuk...

And last but not least... TT (tuan tanah opss tuan blog) yang empunya

Bahagian dalam menggunakan heavy cotton, ada 1 zippered pocket dan dua open pocket

Yang ini pula menggunakan 17 patches, fabric saya selang-selikan dengan kua kumbu dari Sarawak.

Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang sudi menyertai sew along kali ini. Seronok dapat jahit bag sama2 kan dan masing2 dengan kreativiti tersendiri.
Andai ada yang saya terlupa nak updatekan di sini silalah inform saya tau... mungkin saya terlepas pandang.

Happy weekend (ending already LOL)
Have a nice day.


Regards;

5 comments:

  1. Wah....mila ...lepas ni buat lagi tau baru rajin ,kalau tak lepak je ...insya Allah saya tolong doakan ...jangan lupa berusaha ...hahah

    ReplyDelete
  2. Amboi,thanx for the promo...kembang pulak semangkuk..anyway it was fun making this bag sungguh pun terkantoi at the first round...kali kedua baru jadik!

    ReplyDelete
  3. adusss malunya. kata nak ikut serta tapi x terbuat la. jeles tgk org punya cantik2....

    ReplyDelete
  4. outch..tak sempat nak join..konon nk tunggu dekat2 due date br nk buat tp something happened la plak..terus terlepas..huhu

    ReplyDelete

Love your comments...