Followers

Saturday, March 31, 2012

ABC... 123... lalalalala

I am on my 400th post with 400 follower.
And I am soo happy today..

Another quilted baby pillowcase on board

FMQ with my NV50... memang dah takde masalah sejak di servis.


Another pillowcase.. yang ni yang biasa2 jer yerr

with matching bolster


All in all... the finished baby quilt set


Saya dapat banyak pertanyaan pasal bantal kekabu, minta maaf kepada yang bertanya sebelum ini kerana saya sendiri tak tau di mana nak beli kekabu. Tapi baru2 ni ternampak signage "kekabu untuk di jual", lorrr rupanya dekat jer ngan rumah kami (berkilometer ler jugak) tapi jalan tersebut dah jarang kami lalui sejak pindah rumah arituh.

So saya pun pikul (hehehe.. macam berat sangat) bawa balik satu guni ni.
Trial first time buat bantal.. aduiiiii kena pakai mask kut... pastu kena vacuum rumah plak lepas ni kut hahhaa

Kalau ada kawan2 yang berminat dengan bantal kekabu bolehlah hubungi saya yerr..
Dan kalau nak set tilam bayi kekabu pun boleh jugak, saya tak buat tapi saya boleh belikan di kedai kekabu tuh. Set tilam kekabu yang fit for baby cot dengan bantal dan bolster dengan harga dot dot... hahhaa.. sorry, kalau berminat boleh hubungi saya yer. Saya boleh customised sarung sekali kalau berminat.


Regards;

18 comments:

  1. Congrats !!! Comelll sgt! Yg ni paling ambo berkenan!

    ReplyDelete
  2. Sekarang da senang cari kekabu..kak selalu beli kat tepi2 jalan ulu kelang ke Ukay pedana..rega aje depa letak lain2..kalau kak rose nak isi kekabu buat kat open space diluar..kurang sikit semak dalam rumah...and definitely kene bermask..bila lah kak rose nak buat quilt macam mila..NV50 duk berselubung bawah selimut sejak beli sebulan lepas..

    ReplyDelete
  3. jeles nya tgk fmq akak..kemas n cantik sgt

    ReplyDelete
  4. cantik quilt bantal tu..kalau wat bantal kekabu elok buat kat porch umah..kalau dlm umah make sure kipas angin tutup dulu, pas tu dgn penuh sopan santun masukkan kekabu tu dlm sarung bantal sedikit demi sedikit...ehehe..

    ReplyDelete
  5. Envy ngan u punya FMQ, so neat.. I tak pernah try, but am sure byk yg jadi straight lines nanti...hehhehe.. I pun guna kekabu utk bedding set my lil prince.. actually makeover dari bedding set yg sulung tuh, tukar dia punya 'kulit' dan buat sarung baru... tapi buat measurement baru so kena top up la skit kekabu lain... tapi quite expensive la kekabu kat area sini some said kat chow kit murah skit, tapi nak g sana pun bercinta jugak, ngan duit minyak, tol, parking bagai...uhuhu...

    ReplyDelete
  6. Congratulations for your 400th posts and 400th followers. The pillowcases is so cute. I like it so much.
    Pilar from Spain.

    ReplyDelete
  7. Congrats! Cantik pillow tu.. I pon baru jer buat bantal... tempahan bantal pertama dr client... hahaha... tp x pakai kekabu la like u..

    Keep it up ya!

    ReplyDelete
  8. TQ Mamikelate & mami made it

    Kak Rose.. wah dah angkut satu NV50 yer.. awat kak rose tak ambik terus NV950e, bulan ni ada promotion kan, half price at RM1999, boleh sulam sekali tuh.... tp NV50 pun ok jerrr..
    Mesti kak rose akan rasa perlahan mcm kura2 jer nnt, sebab dah biasa ngan mesin laju kan. Saya pun kalau nak FMQ jer guna NV50, kalau jahit lurus dah tak pandang sgt NV50 haha

    ReplyDelete
  9. TQ Noen.. akak rasa makin smoothlah kali ini. trylah.. mesti seronok

    Shida SoNice... aishhh saya pun kena consider wat kat car poarchlah kalau gitu, tp kalau tetiba jiran nampak kang panjang plak ceritanya... rasanya jiran2 langsung tak tahu hobi saya ni hahaa

    ReplyDelete
  10. TQ Noen.. akak rasa makin smoothlah kali ini. trylah.. mesti seronok

    Shida SoNice... aishhh saya pun kena consider wat kat car poarchlah kalau gitu, tp kalau tetiba jiran nampak kang panjang plak ceritanya... rasanya jiran2 langsung tak tahu hobi saya ni hahaa

    ReplyDelete
  11. Bieha.. aik ada kekabu kat chowkit yer, tak pernah plak tahu.
    Actually kena sabar kalau nak FMQ ni, sebab jahit pelan2, kalau nak cepat mmg tak menjadinya, terbabaz tersesat jalan jer kerjanya hihihi

    ReplyDelete
  12. TQ mamasyitah

    TQ for visiting and commenting Piluinu

    Rosh... dah test drive mesin baru yerrr...

    ReplyDelete
  13. Waw... 400 post & followers, congrats yaa..
    Mila senang berbagi.. pantaslah banyak followernya..

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...
    nak tahu juga kat mana nak beli kekabu sahaja. tengah cari kekabu ni untuk diy bantal hantaran
    anakpakshaikh.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...
    nak tahu juga kat mana nak beli kekabu sahaja. tengah cari kekabu ni untuk diy bantal hantaran
    anakpakshaikh.blogspot.com

    ReplyDelete

Love your comments...