Followers

Thursday, November 25, 2010

Home improvement--- kotak tissue---

These few days I kept on trying what ever tutorial that I am interested on, found on the net... kekadang pening jugak nak pahamkan tutorial ni. Terutama those with a different languages, no any English, No Malay, not even Arabic.. hihii macam paham sangat Arabic kan... lamanya dah tinggalkan Arabic nii. But I notice that... walaupun I have been neglecting (appropriate word ke niii) Arabic Language since long, I think 9 years back agaknya.. but still when I read the Quran, I can still understand the meaning. I can still get the feeling of the message behind it. Alhamdulillah... Alhamdulillah kerana saya berpeluang mempelajari Arabic since I was 13th.. but my daughter is much more luckier than me, she learn arabic since standard 1.. Cerita pasal bahasa plak kan. full stop.

Last night I was doing something from my very own.. dari takde template, ambil kotak tissue tuh dan ukur and come out with my own template. Tak abih2 dengan kotak tissue kan... arituh untuk kereta, now untuk rumah plak... My idea is to save the tissue box and just use refill....can be called a Green Project by ME hihihi.. here is my tissue holder in green


This is the second version... I saw my lace remnant... tepek je lah kat sini..
Memang senang sangat nak buat tissue holder ni.. I start at around 8.30pm last night, with the drawing of template etc etc.. and finished these two at 12.00pm.. ye la.. in between ada jugak buat kerja lain... basuh ketam n sotong beli kat pasar malam semalam... kemas dapur etc etc.. Its ok to be busy with so many thing, kalau tak asyik ingat Izzah jer hehehe. Budak tuh pantang di ajak balik KL.. keluarlah hujan dengan ribut taufan... Seronok betul duduk kat kampung... plus bole peluk mak (my mum) malam2 before tido yerr...

Terasa panjang plak bebelan saya arini.. till then ADIOS

Regards;
 

11 comments:

  1. mila your bias getting better ya...rasa nye semua diy enthusiasts akan terpaku dengan sat neka tutorials in the net..tapi kekadang tak terlayan kak punya" i can do it genes" adeh...semua nak cuba kan...esp when we have all the craft supplies..

    ReplyDelete
  2. Mila, I wish I can be as productive as you! Evryday come out with a completed project, somel2 lak tu, great job girl!

    ReplyDelete
  3. haha..typo pun banyak..sorry babe ;)

    ReplyDelete
  4. rajin la kak mila nih.. lace hijau tu mmg kena dgn fabrik strawberry tu.. hehe.. rindu anak ek.. izzah duk kampung sampai sekolah open semula ke?

    ReplyDelete
  5. Kak ros.. agree with u... semua nak cuba tp tak sempat..

    Zura.. projek jangka pendek namanya tuh. ada projek jangka panjang nak buat baju sekolah untuk izzah ni belum lg buat hihi.

    MamaDaniel.. anak akak ni happy sokmo dok kat kampung. tapi sampai awal dec jer, sbb nak balik ke kuching plak, rasanya dia ni nak ajer tinggal kat kuching plak sampai akhir cuti adusssshh

    ReplyDelete
  6. lovely blog! so many sewing projects you've done! Inspired me alot!:D

    ReplyDelete
  7. >> My idea is to save the tissue box and just use refill.

    Very good idea.. The tissue boxes are very nice.. the bias tape nampak sangat kemas. Tak payah lah tapak bias tape..

    ReplyDelete
  8. Tissue box pun ber-bias tape tu. Kemas dan comel!
    Macam-macam projek dah kak Mila cuba ya, dari tissue holder ke plushies ke fabric boxes dan card wallet... tabik spring la Yati kat akak! ^_^

    ReplyDelete
  9. Anic.. eventhough I mentioned about go green, but the truth is refill tissue much more cheaper but the same quality hehehehe. Kalau pakai bias tape footer lg cantik kut hahaha

    Yati.. guna bias tape sebab nak senang hahaha.

    ReplyDelete
  10. tak terkeja teman dengan projek kak mila teman ni...ahaha..ni masih lagi terkedek-kedek baca tutorial...

    ReplyDelete
  11. >> eventhough I mentioned about go green, but the truth is refill tissue much more cheaper but the same quality

    Jimat wang is also very good. :)

    I was thinking about making tissue from cloth for home use.. lagi green dan rasanya jimat lagi banyak, tapi kena cuci.. :)

    BTW, I haven't arranged for buying bias tape footer yet. Not enough time. Munkin next year and surely will include you if go ahead.

    Warmest regards,
    Anic

    ReplyDelete

Love your comments...