Followers

Sunday, November 28, 2010

I found a reason to make this

I finally found a reason to sew a baby gift set hihihi. Why do I need a reason to sew yerr?.. Kerana tak mahu menyemak dalam tong UFO.... can that be a reason... apa2 lah kan.

This gift set comprises of a baby shoe.. chomel gitu, a bib, and a blanket.
My roommate asked whether I want to pay them (the baby and the family) a visit or not.. emmmm I am a bit reluctant to go and visit a baby born as at now... it was a very heartbreaking when people keep on asking why do we have Izzah only... kenapa tak menambah anak lagi????
Boleh tak if I answer like this... giving a life is non of human bussiness....

A simple coin quilt for the blanket. I really excited about the free motion stitching. The result is awesome...

The back view of the blanket, i used white flannel.. rasanya sesuailah untuk selimut baby kan.. soft to the baby's skin

I would love to sew this again... and if you find me a reason, for me to sew it again hahaha, please email me ok.

Regards;
 

12 comments:

  1. canteks....now basket ufo sudah kurang mana pulak mila nak simpan babygift yang da siap tuh...?Time you think of starting Mila's Shoppe..perhaps...

    ReplyDelete
  2. that's great gift for new baby born. any parents who received it must have been very pleased ;)

    ReplyDelete
  3. nice...mila.. nak tanya free motion pattern tu kan sendiri sukati buat design ye...rasa kalau saya buat bley tak mila ala-ala kasik tunjuk ajo kat saya...??

    ReplyDelete
  4. Kak ros.. I have been thinking about it for long actually, maybe after finishing all my home deco project kut... In the meantime, I do take order but in a very linient basis, kalau orang nak cepat saya tak ambik, and normally close friend only hahaha

    ReplyDelete
  5. fitriaa.. hopefuly they (the baby n the parent) love it.

    tomei... sukahati design ni. sebab tuh ada lengkuk besar, ada kecik n macam2 ador lerr. Free motion tuh kena tangan kita yg gerakkan kain, sbb dah turunkan dog feet. so mula2 memang ada yang jarak jahitan seinci hahaha, dah lama2 baru mcm ok sket ler... tp kalau org yg dah expert guna free motion mesti gelak jer kut tengok hasil saya niii haha, really a beginner.

    ReplyDelete
  6. Cantik...Mila mana tahu rajin wat barang baby ni...tetiba dapat baby baru...;)...inshaallah.

    ReplyDelete
  7. cantek la..saya x try lagi buat free motion ni..bukan apa..tetiba jer mesin tu xleh turun dia dia punya feet dog tu..maklum la mesin lama..

    ReplyDelete
  8. free motion nih tak brapa reti lg... dh try tp hancus.. hehehe... sbb tu projek quilt tergendala sbntr.. btw, cun le. hope to see more frm u.

    ReplyDelete
  9. norem.... dah tiba masa nak dapat new buddy nampaknyer tuh hihii.

    Rosh.. saya try for first time dulu pon tak ok jugak, tp since my wall hanging tuh, rasa mcm best plak ngan free motion, tambah lg bila guna mesin auto, on jer, tp slow je lah, pastu layan jer ikut suka kiri kanan (uihh mcm senang jer yerr) tp sakit jugak bahu bila lama2

    ReplyDelete
  10. as salam..comelnya...aka jual tue berapa hengget

    ReplyDelete
  11. salam sahrom.. yg ni utk gift kat orang jer. kalau utk jual tuh.. adeh.. kena calculate dulu kut berapa kos n berapa upahnyer.. hehehe.

    ReplyDelete

Love your comments...