Followers

Monday, November 15, 2010

Nak buat macamana yer? Any idea

I bought this fabric online and received it with conteng2 kuning macam ni.
Sungguh kecewa.. I wash it twice.. berus.. sabun.. tapi masih tak tanggal.

Any idea tak?

This is not from any blogshop that I have mentioned before. this is my first time buying from the shop. Ahhh tak lah obvious sgt tppppp such a beautiful fabric.. tp mata ini sakit.

Regards;

16 comments:

  1. Aduh!!Kalau I pun frust. Kain cantik tapi..hrmmm. Tak boleh mintak seller tukar ke?..Dah basuh takmo hilang tuh. Lgpun u didn't pay for kain yg dah stained/ conteng2 mcm tu. Unless mmg dia ada mentioned & u hv agree to accept the kain as is.

    Just my 2 cents worth.

    ReplyDelete
  2. ya la..agree with azaidris..such a beautiful fabby..ader plak ceconteng..but ader kah anda pasti ia bukan merupakan salah satu corak..ahaha...erm.. stain aper ya?

    ReplyDelete
  3. Yup...masa beli mcm mana...Mila perati betul2 x? biasanya kalau dari kain asal dah mcm tu memang payah nak hilang.Lebih2 lagi dihujung tepi kain.

    ReplyDelete
  4. Azza..kalu seller dah ckp awal2 mmg takmo.. sbb kain ni tinggal FQ jer. Seller claim that dia tak tengok sgt kain tuh semasa nak hantar. kalau nak pulangkan.. emmm extra cost to me..

    tomei.. dlm gambar ni clear sgt kut.. sbb conteng tulisan warna kuning. kalau bukan dlm gambar mmg obvoius

    Tyha.. beli online.. tak leh nak belek2. kalau nagoya or kamdar, kain2 yg ada tulisan ni normally bole tanggal, plus diorg lebihkan. Maybe pasni kena beli dengan reputable seller je kut..

    ReplyDelete
  5. I feel a bit tertipu la if I were you.. cause the conteng bit is quite obvious.. tak kan la seller x perasan.. she/he should have mentioned it clearly in the description.. i recommend you contact the seller (maybe la dia terlepas pandang..) try to resolve this.. either you send it back, seller reimburse the total cost plus all/half of the additional postage cost, or you keep the faby and ask the seller to send another FQ.. or some other solution kot..

    Let us know what's the outcome kay..

    ReplyDelete
  6. it's too obvious, could even see in pic! supposedly u shouldnt wash it at the 1st place, sis. and just claim for ganti rugi. sayangnyaaa.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kain conteng2 camtu biasanya kain last... mmg tak kuar kalu camtu... kalau tulisan ala2 gold tu boleh kluar@terkopek.Tukar aaarrr... amik yg lain pun ok... dari yg tun nak buat ape, nanti nampak corak2 yg tak di cun tu...kain cantik tuh...

    ReplyDelete
  9. ni sure kain last....at least, si penjual tu jika tak perasan, boleh le gantikan balik atau pun bagi je diskaun for next purchase ke..... tak de la terasa sangat kan....huhuhuhu....

    ReplyDelete
  10. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    Selamat Menyambut Aidil adha
    Selamat menunaikan ibadah korban
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

    ReplyDelete
  11. sayangnye... selama ni i x penah belek kain yg dbeli.. must take precaution after this. My advice: tukar je...dr sakit ati & sakit mata... minta diskaun ke? but d design.. mmg lawa.

    ReplyDelete
  12. salam k.mila,

    try sental ngan garam ke..kalau tak mau pakai cuka masak atau baking soda. rendam jap. then sental2.

    tp baik minta kain lain je. nak buat apa pakai kain berconteng tu..rugi duit.

    ReplyDelete
  13. Hi Mila,

    If the lines can't be removed, maybe could use it as lining or parts which do not have lines, use it for patchwork?

    I think should let the seller know... even if dia tak nak ganti...

    Warmest regards,
    Anic

    ReplyDelete
  14. Dear All Friends.. thanks for all your comments.

    Like MyBotang said.. mcm rasa tertipu jugak ler kan. In fact, masa the seller confirm with me, ada 1/2 yard lg, tp bila dah bayar, dia kata tinggal 1 FQ jer.. jadi takan ler dia tak tertengok conteng2 tu kan, masa dia check kain tuh

    Nnt saya try petua Lynn tu yerr. Thanks Lynn

    Actully saya dah malas nak pulangkan balik kain ni.. sbb rasa dissapointed gitu.

    Maybe will try mcm Anic kata tuh.. buat patchwork, mungkin tak nampak sgt conteng2 tuh nnt.

    ReplyDelete
  15. mustahil sgtla seller tu tak perasan time lipat2 kain tu sblm pos kat u kan...org pakai spek 8 lapis pun bleh pasan kalau mcm ni punyer conteng..
    sgt eager nak tau seller yg mana ni ye...?supaya org lain tak terkena sama...

    ReplyDelete
  16. hahaha SoNice.. siap 8 lapis tuh. malaslah saya nak reveal nama seller tuh. maybe ngan saya ni jer dia terlps pandang kut... harapnya kalau dia terbaca kat sini, lepas ni dia lebih berhati2 ler.

    ReplyDelete

Love your comments...