Followers

Wednesday, November 24, 2010

Lets get organised.. A Fabric Box

Bizi kee or bizi body emmm... kengkononya saya ni bizi kat office, tp sempat jugak melilau sana sini di ruangan maya ini. Sbb tuh masa rehat lunch hour, malas nak walking out of office to buy food, rupanya blogwalking memanjang hihihi.

Itu yang terjumpa pelbagai resepi baru.. mcm  projek saya mlm tadi.. A fabric Box from Mairuru's house.
Wahh banyak tutorial kat situ yg teramat menarik nak dicuba. First time jumpa Japanese blogging in English and saya tengok memang orang2 Jepun kreatif betul (orang2 kita pon sama, tp mungkin dah selalu jumpa, taklah jakun sangat hahaha)

My own Fabric Box ni taklah secantik Mai punya, and offcourse saya machine stitch jer. Kalau tengok tutorial tuh, dia hand stitch.. wahhh rajin betulkan Mai nii.. semua handmade handstitch, cantik2 plak tuh.

bolehlah isi macam2... yang saya buat ni tecit jer. maybe next time bole bole besarkan lagi.... makin banyaklah barang bole isi hahaha


Masa saya dok browse gambar2 ni tadi.. terjumpa plak gambar kek gula hangus yang ditaburi kepingan badam yang saya buat masa raya haji arituh.. aduuhhhh.. terliur ler plak. Agak2 kalau malam ni buat kek gula hangus niii sempat kut. Terbayang-bayangkan krup krap badam tuhhh.. aduuhhhh

Jemput ler jamu mata dengan kek ni yer...


Regards;

2 comments:

  1. Ok I suka sangat those tray/boxes! Teringin nak buat for my sewing room yg makin lama makin susah nak cari barang huhu..yummy looking cake too, nak cikit! :D

    ReplyDelete
  2. Zura... good thing about this fabric boxes is ianya foldable.. kalau dah tak guna bole lipat n simpan jer hihi.. tp most of the time gunalahkan...

    ReplyDelete

Love your comments...