Followers

Wednesday, November 24, 2010

Sarubobo plushies plakkk

Seronok tengok plushie cute mute ni kat rumah Mairuru...
maka kalau tak try tuh.. bukanlah aku tuh kut hahaha.
Lunch hour aku makan cepat2, maka sempat ler aku belek2 tutorial n buat yg ni. Tapi topi yg cekelat tuh agak besar ler plak kan. Yg hijau tuh plak terbesar badannyer, terpotong square plak badannyer. Tu yang chubby sgt tuh haha



Buat plushie ni reminds me of my childhood.. mak buatkan patung dari perca kain and letak kekabu didalamnyer.. uihhh jgn tak caya, mak saya yang tak pernah tengok any tutorial dari internet bole buat plushie untuk kami.. dah almost 30 years back rasanya.
Masa tuh, lampin kain adik lah jadi mangsa, jadi lampin kain plushie saya... lepas tuh main pondok2 bawah meja... dan pernah jugak, arwah abah buat pondok untuk burung merpati, bila burung tuh dah mati, saya pulak yang mendiami pondok tuh. Siap gantung bunga dlm pasu lagi tuh... nostalgia semuanya. Anak saya plak, walaupon duduk dikampung dimasa cuti sekolah macam sekarang ni, takde lagi dah nak main pondok2. Selalunya main komputer games, or tengok channel 613... petang2 baru g naik basikal or main badminton... emmm zaman sudah berubah.



Regards;

4 comments:

  1. SALAM,
    TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG LF.
    DALAM KESIBUKAN, ADA MASA BUAT PLUSHIE

    ReplyDelete
  2. minggu ni memang the nostalgia week...minggu memperingati zaman kanak2 ekk!Hai kat opis pun ade bawa bahan2 untuk bercraft ke...wah duh!..Bagus ever ninit and second time is utilised to the max!Rasa nye mila kene beli spare mesin jahit simpan kat opis....hihihi

    ReplyDelete
  3. LH.. thanks kerana sudi singgah disini

    Kak Ros.. betullerr.. minggu nostalgia haha

    Kak Rozi.. belum terbuka hati lg ngan knitting... sbb zero knowledge kut... nntlah one fine day hihi

    ReplyDelete

Love your comments...