Followers

Monday, November 01, 2010

Bebelan on My Weekend Activities

Nampaknya jemputan makan2 nii tergendala sebentar sahaja.. what I mean.. dah habis jemputan open house raya last 3 weeks, but now sambung plak jemputan kenduri orang nak pergi haji, ada jugak akikah.. emm starting cuti sekolah nanti sambung plak dengan jemputan kenduri kahwin. Dah banyak kad kahwin dapat ni.. hahaha.. abihlah dietku..

Inilah hasil from my sewing corner this weekend, fuhh.. tobat tak buat dah pattern ni hahaha. kengkonon nak cari pattern yang mencabar skit.. yg dulu2 tuh dah tak mencabar ler kononnya.. hikhik.. serve me right.. terlebih cabar sudah..
Sebenarnya nak buat wall hanging kat dining room. So far tak gantung apa2 lagi kat dining room tuh... pattern pinwheel yg saya buat arituh.. rasa mcm tak cantik plak di mata ini hehehe.. dah masuk tong UFO.. maybe nak jadikan blanket je kut, kendian pikir
rasanya tema tutty fruity ni mmg ok kut untuk dining area kan.. dengan harapan selalulah makan buah-buahan tempatan hihihi. And some more I love colourful.. tak suka ikut tema sangat. Life is full of colors kan.

Tak lupa jugak nak citer pasal kain2 baru dapat ni.. free jerr. I love freebies... sertai giveaway pon tak pernah dapat kan hahaha

Special thanks to kak Ros of NYKOLETT (hopefully I spelt it right) kerana sudi share her scrap untuk dibelasah hahaha..sesapa nak membelasah jugak, sila silalah kerumah kak Ros ok.


Dalam rajin saya malas, dalam malas saya rajin jugak hahaha.. dah rajin nak buat roti, almaklum, Bread Maker tuh kalau terbiar lama sangat kut berkarat plak ahak. Tapi malas nyer nak buat 2 tray untuk bakar roti ni.. maka semua sumbat satu tray jer.. alangkah tak cantik roti ni hahahaha.. masuk dlm mulut sama jer kan
Jemput makan yer.. jangan malu jangan segan..

tapiiii.. kalau berpacaran, mesti malu2 n mesti segan2 tau.. opsss.. teringat plak dengan lagu Suhaimi Meor Hassan.. ntah berapa kali dengar dah kat radio nii.. sampai teringat2kan senikatanya.. penuh makna senikata lagu ni..

Huhu banyaknyer daku membebel hari ni..


Regards;

5 comments:

  1. mila..mata ni.. mmg tak bleh lepas kalau ada pos makanan...yummy yummy...akal kreative ku hilang kejap...makan lebih senang , tak yah nak kreatif, straight to the mouth...tapi kena cover sikit kalau berpacaran....ahaks..malu gitu!!!

    ReplyDelete
  2. kak..saya rasa pattern pinwheel aritu ccantik la kak.. siapkan la... :)

    ReplyDelete
  3. mila,thanx for the bebelan...nak jahit ape tu?Wow..kamu accountant yang serba bole ekk!bravo...

    ReplyDelete
  4. Sclover... betul tuh, makan lebih senang nak buat, tp kalau salah resepi, takleh nak alter2, buka balik, jahit balik.. alih2 masuk tong uncle sam jer hahaha

    mamadaniel.. one day akan disiapkan tp tak tau ler.. rasa mcm banyak sgt mistake kat pinwheel tuh hahaha

    Kak Ros.. tungguuuuuu.. dah siap nnt saya akan cerita ceriti kat sini n post kat akak yerr.
    hahaha I am an accountant who love to sew.. alamak u remind me of my MIA membership fee yg belum bayor aduh aduh

    ReplyDelete
  5. cantik la kak.. akak mmg terer la mnjahit.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...