Followers

Tuesday, April 16, 2013

First ever...

Assalamualaikum kawan-kawan
Fuh arini baru ada masa nak menaip di blog ni
Bizi lah kengkononnya..

Ini peristiwa Khamis last week..
First time bagi kami dalam sejarah ada kereta  ni... rasanya dah 11 tahun..
Tetiba nak jadi cerita, ada plak yang tersondol montot si comel niii..
Nampak tuh.. kedut jerrr

Bumper pun dah nak rebeh (mengikut kata orang temerloh)


Huhuhu workshop kereta pun kitorg tak pernah pergi.. camno tuh. Selalu pergi servis jer...
Tambah satu lagi... kena plak time hubby nak outstation ke Bahrain adehh!!!
Mokcik ni bukan lg zero knowledge, tapi negative teruih hahaha

Dann... semalam dah bercuti seharian lepak2 depan mesin jahit, sambil tunggu kereta di servis...
Akhirnya licin jugak segala kedutan.. like new but no so new gitu..

Apa pun Alhamdulillah, syukur pada Ilahi kerana yang melanggar si comel ni sangatlah bertanggungjawab... so honest. Thanks so much. I have learned a lot..

Sempat jugak siapkan sesuatu untuk diri sendiri...
Hihi a lycra travel telekung...
sangat suka denga telekung ni.. macam tudung tapi ada lapik bawah dagu, labuhnya just nice kat hujung jari jer... (nampak macam mak aji tak kat atas tuh?... moga cepat mokcik tuh naik haji ok Ameeen)

Thanks to Melor kerana sharing pasal technician mesin jahit, Simon. Saya sangkakan my serger Snger tuh dah beyond repair, tinggal tunggu masa nak lelong jer hahaha... baru jer hantar repair kat jpdoshi, tapi dah teruk balik jahitannya... but dengan Simon ni... memang cantik jadinya jahitan serger tuh, dah boleh jahit tepi halus tepi tudung tuh jugak.. like new... best kan. terus test kat telekung ni.... thumbs up.
Alahai.. nak share no. contact Simon tapi kat telefon lama ler plak... nanti2 saya share ok... or else boleh tengok kat blog Melor kat sini http://cmelor.blogspot.com/2013/02/mesin-jahit-rosak-call-simon.html

Regards;
 

8 comments:

  1. suka cara mila gayakan telekung....tunduk,mata kebawah...tetap ayu gitew...

    ReplyDelete
  2. :) mila...sape tukang amik gambo tu ?? ape pun model ttp ayu gitu... stuju ngan kak Rosni :)

    ReplyDelete
  3. moga impian mokcik termakbul cepat hendak nyer..ameen...

    ReplyDelete
  4. alahai...kesian cik viva tapi xpe la janji dh ok kan

    cun la telekung + modelnya ;)

    ReplyDelete
  5. dugaan.cantik tudung ala2 telekung tu

    ReplyDelete
  6. Ee ...kita pun kena langgar gak kat roundbout tapi nasib baik myvi ok je ....dia kata lampu break saya tak menyala ,mmg la tak menyala sebab dah nak jalan dia gi tengok belakang sapa suruh ...heheheh geram sebab dia langgar dia salah kita pula...

    ReplyDelete
  7. Nurzakiah.. betul tuh, dugaan

    Kak Ros & Kak Jami.. model tuh malu2 kucing tuh sebenornyer hihi

    Kuazue.. Ameeeennn

    NoEn... apa pun driver viva ok.. alhamdulillah

    inazamri... thanks.. bila ntah nak pakai telekung tuh.. tunggu travel dulu hihi

    Suzie.. memang kebanyakan org yang langgar orang lain berperangai camtu.. salahkan orang lain, kawan saya pernah jadi camtuh, dah ler di langgar, kena maki plak, udah ler dia pregnant, kesian sgt. Saya ni alhamdulillah sgt2, tuan punya kereta terus minta maaf, sejuk skit hati. Kos baiki ni pun dia bg.. walaupun kalau ikutkan.. dia senyap jer pun takdenyer saya nak g cari dia kan..

    ReplyDelete

Love your comments...