Followers

Monday, April 08, 2013

Penutup Pembantu Dapur (Read : Kitchen Aid Cover)

Assalamualaikum kawan-kawan..
Happy Monday..
Saya ingin bergembira dan bersyukur di hari Isnin, instead of Monday blues or Monday mondos
Yup.. saya ingin rasa bahagia di hari Isnin kerana pada hari Isninlah Rasulullah sallallahualaihiwasallam dilahirkan.. betul tak? (sekadar self motivation untuk diri sendiri...)

This week saya agak bizi.. tapi "have to" siapkan penutup pembantu dapur ni.. asalnya saya janjikan akhir March, tapi terbabas skit..Actually terbabas deadline tuh sebab nak pilih applique apakah yang sesuai.. asal mulanya nak sulam jer, tapi berbanding saiznya, sulam tuh jadi cinonet sangat plak


Last-last jumpa lah pattern mixer ni.. bila dah siap rasa mcm simple sangat plak kan emmm...

Pandangan jauh...
Saya handstitch binding kiri dan kanan tuh, tapinya machine stitch binding bahagian bawah. 
Ini satu additional feature yang saya letak, ada handle kat atas so that senang nak angkat cover tuh kan hihi..
Hopefully the owner suka dengan additional feature niii

Both sides are equally beautiful hihi... perasan plak. Yupp its reversible..

Syukur siap juga akhirnya dipagi Sabtu. 
Hari Sabtu saya memang full, Izzah ada rombongan sekolah ke ICT, kami plak ke Mid Valley, ada friendly bowling ofis hubby. Adoiiii sakit badan ler main bowling niii
Honestly, saya cukup tak suka ke Mid Valley... really hate the place. We spend almost an hour untuk keluar dari car park. Asalnya nak ler solat Zuhur kat rumah sebab masih awal lagi, tapi last2 parking sekali lagi n pergi solat dulu, baru senang hati. Dah ler musolla nyer jauh kat hujung dunia hahahaha... penat berjalan jer.
Macam ni lah kalau bukan hardcore shopper kan... 
Tapi sempat jugak singgah di Daiso... hehehe yang part sukahati niiii.
Mungkin lelain kali kalau terpaksa ke Mid Valley adalah lebih baik naik Komuter.. park di Batu Caves jer lah.

Balik dari Mid Valley ambik Izzah dan terus ke Kota Damansara, ada jemputan.... bila jumpa kawan2 lama memanglah tak hengat diri. Anak2 plak jumpa geng jugak... balik rumah pun dah 11 malam, hilang seharian masa menjahit ku hahaha.... Tak sabar nak siapkan tempahan yang ada sebenarnya, kalau boleh nak jahit baju raya sebelum puasa lagi, boleh bersenang lenang nak ke terawih masa puasa nanti... planning kena betul  ni.. Ramadhan setahun sekali... (saya ni dah jadi macam Izzah, setiap hari dok teringatkan Ramadhan hahaha)

Oklah kawan2.. selamat bertugas ok..
Wasssalam


Regards;
 

5 comments:

  1. Mila... cantiklah mana mungkin yg menempah tak suka. Sunnuh ikhlas ni sangat cantik.

    Betul kakak pun suka siapkan jahit baju sebelum puasa lebih selesa..

    ReplyDelete
  2. Memang kiut dan besar... hihihi..
    cik abe saya pun tak suka gi midvalley. bila sebut je terus lencong ke lain.. sanggup ke puchong daripada ke situ.. huhuhu...

    ReplyDelete

Love your comments...