Followers

Thursday, April 04, 2013

Yummy vege salad

Ngengade tak kalau nak post resepi hihihi

Actually sebagai ingatan untuk diri sendiri jer.. selebihnya kut boleh bagi idea skit kat orang lain kan

This is our (exclude Izzah) favorite vege salad..


The ingredient:
Butterhead lettuce
Capsicum (suka yang hijau jer, warna lain tak sedap lerrr)
Tomato (kalau tomato cherry lagi best ni)
Carrot (grated kasar2)
Cucumber (Saya guna timun jepun, takde ler pahit)
Olive (masih berbaki olive dlm tin beli kat bin dawood kat bawah hilton mekah arituh haha)
Honey
Extra virgin olive oil
Khal altamar (dates vinegar) -kalau nak tukar perahan lemon or apple cider pun boleh jer
pinch of salt

Mixed all and keep in the fridge for about 15 minutes before serving.

Haaa apa lagi.. jemput makan yer kawan2 hahaha...
Rasanya tau sebab apa post pasal makan today... sebab arini pose hahahaha
Asalnya sebab si Izzah beriya benor nak puasa harini, apsal entah. Siap nak bangun sahur lagi, tapi teguk choc milk jer, pastu ngamuk sebab umi lupa plak nak ajar dia niat puasa sunat.
Kita tengoklah, habis ke idok puasa nyer harini yerrr... rasa macam tak harap sangat habisnya..

Wassalam


Regards;
 

3 comments:

  1. Tak kisahlah Izzah dah ada niat nak puasa sunat. Mama dia kenalah ikut saja. Harap-harap diberi kekuatan buat Izzah (auntie doakan). Ramadahan pun tinggal lebihkurang 90hari lagi kan...

    Sedap ni salad makan bila dah sejuk...

    ReplyDelete
  2. Kami sekeluarga mmg suka salad .Wafi n piya pun mcm tu tp lepas tu buka waktu rehat sebab terliur tengok...hihihi

    ReplyDelete
  3. Kakzakie... semalam dia puasa sampai pukul 4 jer hihi.. tak tahan dengan godaan tgk kawan2 makan.
    Kalau ikutkan ada baiknya sbb motivate mak nyer ni untuk puasa sunat kan. Tak habis2 cakap dia rindukan ramadhan sebab boleh puasa tanpa gangguan kawan2 yg makan hihi

    Suzie...budak2 ni biasalah kan... dapat plak kawan2 yang suka mengusik, tak tahan godaan haha.

    ReplyDelete

Love your comments...