Followers

Wednesday, April 24, 2013

Telekung Chomel for Adriana & Uzma..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Happy Wednesday morning.. 
 Alhamdulillah pagi ini saya bangun dengan rasa ringan dan gembira.. kenapa? Saya pun tak tahu.

Cuma before this saya pernah terbaca/dengar (what ever :P).. kalau sebelum tidur kita maafkan semua orang, insyaallah kita akan bangun pagi dengan rasa gembira. Dan saya cuba mana yang termampu... kalau teringat saya akan buat.. dan saya rasa memang betul.. kita dapat tidur yang lena dan bangun pagi dengan rasa yang amat ceria.

Satu lagi sebab ceria kut... sebab dah siap tempahan telekung ni hihi.. kekadang kita janjikan 2 weeks, tapi customer dah tertanya2, itu yang rasa tak sedap hati... InsyaAllah.. kalau tiada apa halangan, saya akan sedaya upaya akan tunaikan janji saya

Pouch Uzma tuh adalah batch "belajar" menyulam weekend arituh.. itu yang ada applique tuh.. testing testing.. Tapi pouch Adriana tuh lambat skit dapat nama tuh... so terlepas batch testing testing hihihi.
Please take note that after this sulam applique tuh bukan part of sulam nama untuk telekung, only by request, dan akan ada additional charges for that.

Kombinasi warna ni agak nampak pestel.. so kami (my sister n me) decide nak tambahkan deco stitch tuh bagi naik seri skit. Design ni bergantung pada warna kain.. ada sesetengah tuh dah cantik kombinasi body n ruffles.. so kami omit deco stitch tuh (serabut plak banyak sangat warnanya)

Kombinasi pink blue ni memang sungguh kenan dimata kami... rasa tak puas menatap telekung ni.. dah kena post ke tuannya hihi

Andai ada yang berkenan nak tempah telekung, panduan saiz dan harga boleh tengok di sini http://blogrimbun.blogspot.com/p/tempahan-telekung-kanak-kanak.html

Semalam saya dok godek2 cara camna nak tunjuk saiz telekung tuh.. akhirnya jadilah camni hihi...

Wokey...
Wassalam...
Regards;

13 comments:

  1. oo tq sungguh na ttg ukuran tu....nanti boleh la merujuk sini...bila dah sampai seru jahit telekung utk anak2 buah yg berderet tuuu...

    ReplyDelete
  2. :) comel2 - sweet jer..
    akk suka carta saiz telekung tu :)

    ReplyDelete
  3. Mila ni bukan kreatif menajahit tapi melukis juga. Tak terfikir kakak ukuran telekung buat macam tu.

    Cantik..

    ReplyDelete
  4. SUKA tgk telekung kat sini...inshaAllah will buy some day...

    ReplyDelete
  5. cantikknyerr....tq utk saiz tlekung tu..leh laa refer sini bila nak buat 1 utk anak dara kat umah nie...

    ReplyDelete
  6. Kuazue... silakan yer. patutnya saya letak lebar kain tuh, tapi lupa ler plak hahaha.. nanti akan di hapdet kan

    Kak Jami SClover.. itu ikut ukuran telekung Izzah dari kecik sampai besor hihi ada gunanya jugak... nasib sempat di ambil ukuran before disedekahkannya kat kawan2 dia.

    Kak Zakie.. lukis guna MS Excel.. jgn tak caya.. saya ni buta IT skit kalau nak guna software ke apa hihi

    ReplyDelete
  7. Nurzakiah.. TQ Singgah

    Fizah.. Kalau pandai menjahit, boleh try buat sendiri, boleh tengok tutorial tuh, size boleh ikut yang saya bagi tuh...

    Ida.. boleh jer... no problem. kalau potong telekung tuh, panjang belakang telekung tuh nanti tambah skit 3-4 inci, so that bila dipakai, belakangnya sama dengan depan :)

    ReplyDelete
  8. cantiknya... mesti kalau dah pakai budak2 nampak lagi comel

    ReplyDelete
  9. ala comel2nyeee ..
    geram lak tgk ;)

    ReplyDelete
  10. So sweet.... saya suka yg pink tu...

    ReplyDelete
  11. so suweeetttt kak mila the telekung..! suka sangat..

    ReplyDelete
  12. klu jahit telekung mcm ni brapa meter guna kain?

    ReplyDelete

Love your comments...