Followers

Tuesday, April 23, 2013

Testing testing.. mode menyulam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Mode menyulam lagi..
Dah berderet free design yang saya download dari internet.
Hajat nak mencari design Ana Muslim.. tapi mana nak ada free designkan.. dan yg free design tuh banyaknya website mat salleh..

Cari punya cari.. baru teringat.. arituh saya ada dapat design ini untuk testing dari sorang kenalan kat FB. Katanya saya boleh test dulu, kalau kenan bolehlah bayar, kalau tak.. tak perlulah beli.. murah hati betulkan...

Dan dah sekian lama peram... tengok balik email tuh.. dated 31/01/2012 hahaha.. dah lebih setahun.
Baru malam tadi try menyulam design ni?? Cun tak?


 Paling suka tang mata tuh.. nampak menyerlah gitu..
Tapi memang parah kalau nak buat banyak2 design ni, rasanya saya spend dalam 1/2 jam nak siapkan satu ni.. fuh. 8 kali tukar benang.. (hehehe mesti kawan2 yg menyulam ni kata "no big deal" kan.. dah ada tuh sampai 32 kali tukar benang.. solute betul)

Now dah testing... dah kenan.. tapi camno ni nak bayor?
FB encik Duku Gaban ni pun dah tak wujud lagi di FB.....email pun belum jawab. Nampaknya terpaksalah saya peram jer design ni... sampailah boleh bayar kat tuannya.. So kalau ada sesapa nak request sulam design ni kat make up bag keee.. beg kee.. apa2 ajerlah.. plz pilihlah pattern lain, kerana ianya bukan hak milik saya.. saya cuma ada lesen nak testing sahaja huhu..

Dan kalau en Duku Gaban terbaca posting ni.. tolonglah reply email saya beserta no. akaun ok.

Satu lagi tested pattern.. ber applique lagilah nampaknya..
Si anak gajah comel niii
Ini free pattern dari internet jer.. agak simple.. cuma mungkin pilihan warna n fabric kureng seswai kut.. nampak kurang menarik kan kan kawan2...

Thats all for today... have a nice day.
Wassalam


Regards;

9 comments:

  1. kak.. boleh sulam besar2 ke kak? ke ada limited size?

    kena tukar2 benang ek.. byk juga pekerjaannya..

    ReplyDelete
  2. Mila ni kreatif dan tajam minda. Kalau setengah jam pada kakak cepat benar tu siapnya. Expert betullah... cantik pulak tu..

    ReplyDelete
  3. cantik sesssssssssangat,,,3x...
    (anak saya kata 3x tu kena baca panjang 3 harakah...)

    suka la milla.. comei... 5x!!

    btw... camne awak insert huruf jawi assalam kat mula post tu ya... rasa baru lagi tu kan?

    ReplyDelete
  4. MamaD.. limited to hoop 4x4 inch jer. mesin cinonet jer kan.
    kalau banyak warna mmg kena tukar2 benang.. ikut pada designlah..

    Thanks kak zakie n Nurzakiah

    Umi Eca... awak boleh copy paste jer Assalamualaikum tuh.. trylah.. no copy right. Nk buat lebih2 kat office ni takde font arabic. kat rumah hubby guna, so adaler.. tp saya tak berapa pandai guna hihi.
    Amboi sipa ada harakat lagi yer hihi

    ReplyDelete
  5. cutenya...bila nk pandai ni...mesin apa ya yg guna?

    ReplyDelete
  6. wahhh...k mila mmg suka buat benda2 yg boleh men'testing' kesabaran diri...tukar benang berkali2 kali..fuhh...tension jer kalo saya..hikhik...

    ReplyDelete
  7. tudiaaa...boleh ler tuu....nanti2 jatuh cinta la menyulam ni...

    ReplyDelete

Love your comments...