Followers

Monday, April 01, 2013

Oh selipar buruk..

Hahaha... gambar ni memang sesuai sangat dengan tajuk kat atas kan..
Cerita kali ini pasal indoor slippers.. saya pernah buat sepasang last 2 years, cerita lama tuh kat sini
Si hijau tuh sampai ke hari ini menemani saya, tapi hanya di tingkat atas,
kat tingkat bawah saya sangat suka dengan siburuk kat atas ni kikiki
Actually selipar tuh hubby bawa balik dari jogja few years back. Kami memang suka bawa balik indoor selipar kat hotel, buat kenangan konon, tapi bila dah kotor campak jer masuk tong sampah.
Tapi yang atas tuh saya sangat suka sebab bukan normal white slipper yang selalu jumpa kat mana2 hotel, itu yang pakai sampai lunyai.. Nak buang pun sayang..

Tetiba dapat idea... redo the slipper hihi.. idea yang dah agak basi, sebab saya start potong dan buang mana yang buruk tuh last 2 months... tinggallah bahagian tapak dengan atas tuh jer, since ianya agak besar, saya terus potong jer ikut saiz kaki saya

jeng jeng........
malam tadi baru terfikir nak jahit, projek warming up balik dari bercuti, cukup sekadar menghilangkan penat mengemas rumah, seminggu tinggal habuk punyalah banyak

First attempt...
Memang nampak sangat tak senonohnya jahitan tuh kan, but still boleh pakailah. Saya guna nylon strap yang nipis, yang selalunya orang buat tali beg tuh hihi.. bajet malas nak potong bias binding kan

Yang ini second attempt, fuh cun skitlah gayanyerrr, kemas skit hihi

Jadilah selipar baru ku huuhuhu, tak taulah berapa lama boleh bertahan sebelum di cap tongsampahkan..

Happy working Monday...
Opsss... result GA? Tuuunngggguuuuuu
Wassalam

Regards;

2 comments:

  1. wah...gigihnya akak menjahit selipar...hehe

    ReplyDelete
  2. selipar buruk dh bertukar wajah..cantik :)..

    lupa nk tegor td, cantik bground..ceria..hehe..

    ReplyDelete

Love your comments...