Followers

Monday, April 29, 2013

Kita ENJOY!!!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Few months ago saya ada cerita pasal SGC kat sini
Dah dapat free voucher... maka haruslah kami redeem kan.. walaupun voucher tersebut valid only on weekdays (dah bagi free, tokleh nak banyak komplen)

Wooo susah nak dapat date rupanya, maybe ramai sangat orang nak redeem voucher tu kut.. asyik full jer. Entah2 diorg ni allocate satu dua bilik jer untuk free voucher ni kut.

At last kami dapat date 25 April... nasib tak ngundi this week kan..

View dari bilik kami.. dekat jer dengan reception, takat jalan kaki jer

Sampai jer dah petang... dekat nak senja dah, tapi budak sorang ni nak jugak ke pantai. Dapatlah main pasir setakat 1/2 jam hihi. Masa ni air pasang, kalau  tak, kat sini memang pasir sampai ketengah sana..
Pagi-pagi lagi dah bangun terjun kolam hahaha..
Balik dari kolam - mandi - then terus ke Kids Club (jauh jugak nak kesini, bahagian luar dari hotel). At first malu2 kucing, dah warm up terus lupa nak balik hihi
On weekdays tak de orang pun.. shhh budak ni ponteng sekolah tau..

Kami check out pukul 12 tghari. Disebabkan ada voucher makan RM50, kami singgah lunch di Restoren Sepoi Sepoi.. kat area reception tu jer. Emmmm Izzah makan spagethi, saya n hubby ambik claypot... total semua RM88++ huhuhu.. minus voucher.. wokey lah RM38++ jerrr fuh selamat gitu.

Overall accomodation ok. Tapi channel TV tak ok.. no signal memanjang. Breakfast buffet RM52++ per person (adult).
Free WIFI only at common area.. kat dalam bilik takdek.
Facility gym free jek..
Buggy service pun free..
No outside food allowed. tapi kitorg bawa jer roti..n takde lah plak kena tegur pun.

Balik dari Sepang kami terus singgah di PBAKL2013 di PWTC
Kita ssshhhooopppiiinngggggg...

Ini buku2 yang sempat say rembat.. untuk diri sendiri
Nasib baik my sister ada kad ahli Telaga Biru.. so bolehlah dapat extra discount.
Agak kecewa dengan Riyadus Solihin tuh sebab totally terjemahan. Langsung takde in Arabic. Even reference ayat alQuran pun terjemahan shj... Kalau kawan2 nak tengok Arabic copy boleh tengok di sini

Ini plak buku Izzah.. Ini yang saya belikan, sebab tau dia tidak akan beli buku English... buku simple camni better kut to develop her interest in English.. buku ni pun murah jer RM4.40 sebuah. Plan nak tambah buku Peter & Jane, tapi tak sempat nak cari..
Yang sebenornya buku si Izzah ni banyak lagi.. semuanya novel Ana Muslim dan Novel kanak2 PTS... kira punya kira... lebih 35 buah buku dia sahaja. Allocation asal untuk dia cuma RM100.. nego punya nego.. sanggup potong seringgit belanja sekolah sebab nak beli buku... kira hutang lah tuh hahahhaa.. kecik2 dah pandai berhutang ish ish ish

Wokey... Happy Monday..


Regards;
 

5 comments:

  1. Kakak lihat kita macam ada chemistry sebab kakak pun suka buku-buku PTS Publication/Telaga Biru, Pak Latip Talib juga tak tinggal kakak suka.

    Anak kita pun sama suka buku keluaran Ana Muslim Publications.

    ReplyDelete
  2. wah bestnya kak...
    amboi sakan ye shopping buku...klo beli online buku PTS, ad disc and free shipping kat bookcafe.com.my

    ReplyDelete
  3. Mmg enjoy!!

    Haha..izzah...sanggup potong duit belanja ek... bagus2...bebudak camtu la kan..asalkan dia dpt apa yg dicitakan... sanggup dan angguk saja... hihi

    ReplyDelete
  4. Sultan ahmad fateh tu memang best sangat ....tak pergi la book fair tahun ni .Tak tahu nak curi time kat mana...hihihi

    ReplyDelete

Love your comments...